Utorak, 22 listopada, 2024

SDA ne provocira samo hrvatki grb na Planinici, već i uskrsno jaje u parku Zrinjevac

Vrlo

Mostarski odbor Stranke demokratske akcije oglasio se danas priopćenjem za javnost u kojem jubilarni križ na brdu Hum, podignut 2000-te godine u povodu 2000 godina kršanstva neprimjereno povezuju s ratom navodeći kako je s tog mjesta “razaran Mostar i planski ubijani Bošnjaci”, te  navode kako je križ na Humu nelegalno podignut, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

-Na drugom brdu iznad Mostara, poznatoj Planinici jučer se pojavio Hrvatski grb-šahovnica u promjeru od 2.000 kvadratnih metara. Prema navodima izvođača radova, „grupe mladića, navijača Zrinjskog“ , kako se predstavljaju na društvenim mrežama, ovaj simbol su izradila kao poklon gradu Mostaru za Uskrs. Interesantno da su naglasili Gradu Mostaru a ne  Hrvatskom narodu. U takav očigledni politički pamflet i grubu provokaciju niko nije, niti može povjerovati. Da bi apsurd bio veći, navedena „grupa mladića“ je postavila i svoj promotivni video, na kojem prilikom izrade šahovnice pjevaju i nacionalističke pjesme, stoji u priopćenju GO SDA Mostara.

Šahovnica na Planinici. Foto. Prvi.tv

Mostarska SDA u priopćenju ističe kako ju “programska načela i demokratski standardi obvezuju da gradskim vlastima, koje predstavlja gradonačelnik iz HDZ BIH, postave razložno pitanje: „Ako su grb na Planinici postavili navijači Zrinjskog, bez Vašeg znanja i odobrenja, tko je onda postavio ogromno Uskrsno jaje u središnji gradski park, nepoznati pojedinci ili gradske službe.?

-Gospodine Bešliću, javnosti ste dužni odgovoriti tko i po čijem nalogu stvara dojam i atmosferu da su javne površine u i okolici grada Mostara poligon za izražavanje nacionalnih težnji jednog naroda?, pita se SDA implicirajući kako su nacionalni i vjerski simoboli jednog naroda nešto što se javno ne smije isticati.

Neće biti čudno ukoliko SDA uskoro i Hrvate u Mostaru nazove provokacijom./HMS/

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

guest
14.7K Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

EU bogatija za 8 milijuna Ukrajinaca ali treba ih još puno više

Populacijski fond Ujedinjenih nacija (UNFPA) priopćio je danas da se stanovništvo Ukrajine smanjilo za oko 10 milijuna od 2014....
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -