Ponedjeljak, 17 lipnja, 2024

ISTANBUL Samoubilački napad izveo turski pripadnik ISIL-a Mehmet Ozturkm

Must Read

Samoubilački bombaški napad u centru Istanbula izveo je turski pripadnik ISIL-a Mehmet Ozturkm, izjavio je danas turski ministar unutarnjih poslova Efken Ala, prenosi Tanjug.

– Napadač je formalno identificiran. Povezan je s terorističkom organizacijom Daeš (ISIL) – rekao je Ala na konferenciji za novinare, koju je uživo prenosila turska televizija, javlja AFP.

Ozturk je, kako je ministar dodao, rođen 1992. godine u provinciji Gaziantep, na granici sa Sirijom, navodi AP.

Ala je rekao i da je još pet osumnjičenih osoba uhićeno tijekom istrage.

U napadu koji je jučer izveden u glavnoj trgovačkoj i turističkoj zoni u središtu Istanbula poginulo je najmanje pet osoba, od kojih četiri stranca, dok ih je 36 ranjeno, među kojima i 12 stranih državljana.

Turski mediji su javili da su među poginulima tri Izraelaca i jedan Iranac.

Turski premijer Ahmet Davutoglu osudio je jučerašnji napad u Istanbulu kao nehumani akt koji su izveli “centri terorizma”, poručivši da će Turska nastaviti odlučnu borbu protiv takvih skupina.

Napad se dogodio samo šest dana nakon bombaškog napada u Ankari, u kojem je ubijeno 37 osoba, a za koji je odgovornost preuzela ekstremistička grupa Jastrebovi slobode Kurdistana (TAK), zaprijetivši novim napadima protiv turskih sigurnosnih snaga./Fena/HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zašto Hrvatski Kantoni Nemaju Svoje TV Kuće?

Hrvate se uvuklo u priču o kanalu na hrvatskom jeziku na razini države, koji je protuustavan Kada govorimo o medijima...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -