Srijeda, 23 listopada, 2024

RUPA BEZ VOZNOG REDA: Željeznicama F BiH iz federalnog proračuna 22 milijuna KM

Vrlo

Vlada FBiH na jučerašnjoj je sjednici donijela Odluku o usvajanju Programa utroška sredstava tekućeg transfera „Subvencije javnim poduzećima – Transfer željeznicama FBiH”. utvrđenog Proračunom FBiH za 2016. godinu Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija.

Svrha Programa je provođenje Zakona o financiranju željezničke infrastrukture i sufinanciranju putničkog i kombiniranog prometa po kojem Federacija financira održavanje željezničke infrastrukture, sufinancira željeznički putnički i kombinirani promet i sufinancira rad Bosanskohercegovačke željezničke javne korporacije Sarajevo, zajedno s Republikom Srpskom u odnosu 60:40.

Iznos od 22.000.000 KM bit će raspoređen na JP Željeznice Federacije BiH d.o.o. Sarajevo (21.340.000 KM) i Bosanskohercegovačku željezniku javnu korporaciju (660.000 KM). Korisnicima će sredstva biti prebacivana u jednakim mjesečnim iznosima.

Federalno ministarstvo prometa i komunikacija će zaključiti ugovor s JP ŽFBiH d.o.o. Sarajevo prema namjeni i visini utvrđenih sredstava.

Korisnici su obvezni da dodijeljena sredstva koriste namjenski i o njihovom utrošku godišnje izvještavaju Federalno ministarstvo prometa i komunikacija koje je obvezno konačne izvještaje dostaviti Federalnom ministarstvu financija koje će izvještavati Vladu FBiH./HMS/

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

guest
14.7K Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Javnost u Rvackoj se pita: Zašto ime roditelja problematičnog dječaka ostaje nepoznato, zašto nas ne zabavljate o korumpirani mediji?

Svinjokolja je i  krvožedna je javnost. Nikada zadovoljena, uvijek gladna novih skandala, a posebice željna saznati ono što im...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -