Petak, 20 rujna, 2024

VRLO EMOTIVNA MIRJANA RAKIĆ REAGIRALA NA GRUBE UVREDE ‘Ovo je moja domovina i moj grad i ja odavde nikada neću otići’

Vrlo

Gošća HRT-ove emisije Nedjeljom u dva bila je predsjednica Vijeća za elektroničke medije i ravnateljica Agencije za elektroničke medije Mirjana Rakić koja je nakon izricanja trodnevne zabrane emitiranja televiziji Z1 zbog govora mržnje doživjela krajnje vulgarni napad prosvjednika protiv takve odluke.

U utorak oko podneva HVIDR-a Grada Zagreba uz potporu drugih braniteljskih i stradalničkih udruga iz Domovinskog rata organizirala je spomenuti prosvjed. Kolona prosvjednika došla je u Jagićevu ulicu gdje se nalazi Vijeće za elektroničke medije i ondje su grubo prozivali Rakić, a voditelji Z1 Velimir Bujanec iMarko Jurič uručili su joj četničke kape, za koje tvrde kako su im ih ‘dale silovane žene iz Vukovara’.

Rakić se osvrnula na taj događaj i rekla:

‘Nije bilo ugodno vidjeti tu masu ljudi. Nije problem u mirnom prosvjedu, ali ono što se dogodilo u Jagićevoj nije bio mirni prosvjed. Samim time da se išlo na instituciju, a onda i na mene, ‘zazeblo’ me’, a potom je na pitanje Aleksandra Stankovića o poniženju rekla:

‘Govor mržnje jest poniženje. Predstavnike prosvjeda primili smo jer je to najnormalnije, da kažu zašto. Oni to nisu rekli. Velimir Bujanac koji mi je predao četničku i partizansku kapu i Marko Jurič nisu ništa objasnili. To u što se prosvjed pretvorio govori više o prosvjednicima, o tome kako je dobro bio organiziran. Strašno je da se nitko iz državnog vrha nije oglasio u vezi prosvjeda.’

‘Ovo je moja domovina i moj grad i ja odavde nikada neću otići’, rekla je vidno emotivna Rakić.

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Von der Leyen iz Poljske najavila 10 milijardi eura za poplavljena područja u srednjoj Europi

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen najavila je u Wroclawu pomoć od 10 milijardi eura zemljama srednje Europe...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -