Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Đava je Fra Šime…

Must Read

Fra Šime Nimac, o čijem se rastrošnom životu ovih dana mnogo piše, i dalje tvrdi da nije kriv te poriče kupovinu jahte i dopisivanje s djevojkama. Međutim, Crkva je u priopćenju potvrdila da je Nimac prodao zemljište i s računa župe Bast-Baška Voda otuđio 9,8 milijuna kuna te se ispričala zbog njegovog ‘nezasitnog egoizma’. Razmatra se i isključenje fra Šime iz Franjevačke zajednice. Slučaj istražuje i policija.

 

O slučaju fra Šime Nimca koji se posljednih dana povlači po medijima napokon se odlučila oglasiti Crkva. Poslala je priopćenje kojim, kako piše, želi otkloniti bilo kakva daljnja medijska nagađanja u svezi s tim predmetom, te informirati javnost o stvarnom činjeničnom stanju, o aktivnostima poduzetim u cilju sprečavanja bespravnog otuđenja župne imovine, kao i zaštite ugleda Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja.

U priopćenju stoji kako je fra Šime Nimac trgovačkom društvu Sunčani bast prodao zemljište površine 39. 556 m2 za ukupan iznos od 1.310.000,00 EUR-a. Iznos je u dva navrata, u travnju i svibnju 2012. uplaćen na račun Župe Uznesenja BDM. Nimac je sav novac podigao s računa.

U priopćenju se dalje navodi kako su te nekretnine prodane bez izričite pisane suglasnosti nadležne crkvene vlasti pa je Franjevačka provincija Presvetog Otkupitelja- Župa Uznesenja BDM putem odvjetnika podnijela tužbu radi utvrđenja ništetnim/poništenja predmetnog Kupoprodajnog ugovora, a u tijeku je i razmatranje pokretanja postupka isključenja Šime Nimca iz Franjevačke zajednice.

Na kraju stoji iskrena isprika u ime svih franjevaca Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja.

Policija je jučer počela istragu o slučaju fra Šime Nimac protiv koga do sada nitko nije podnio kaznenu prijavu.

Mediji pišu da je fra Nimac pobjegao s jednom djevojkom, inače bankaricom, no on se telefonom javio novinarima i poručio da nije u bijegu, da je u Hrvatskoj te da će javnosti predočiti pozadinu cijelog slučaja za kojeg je rekao da je kompleksan i da zahtjeva šire obrazloženje.

Priopćenje Provincijalata Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja
i Ordinarijata Splitsko-makarske nadbiskupije donosimo u cijelosti.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

ŠTO SE DOGAĐA S MILKA PLANINC PARTIJOM? Pakovati Raspudiću Komšićizam bilo bi isto kao HDZ-u državništvo i poštenje. To naprosto ne ide…

HDZ JE NA Facebooku odgovorio Nini Raspudiću, koji je ranije danas izjavio kako bi se "prije poturčio pod stare...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -