Srijeda, 26 lipnja, 2024

NOVA SAZNANJA O UHIĆENJIMA U SARAJEVU: Pronađen dokazni materijal i zastava ISIL-a u kućama i vjerskim objektima

Must Read

Policijski pretresi koji su jutros počeli u sarajevskim naseljima Boljakov Potok, Osijek, Sokolje i drugim lokacijama na području općine Novi Grad usmjereni su na oko 15 osoba za koje postoje saznanja i dokazi da su bliski i održavaju kontakte sa radikalnim grupama i strukturama ISIL-a, kao i strukturama povezanim sa osobama na ratištima Sirije i Iraka, objavio je klix.ba.
Kako je priopćeno iz Tužiteljstva BiH, opsežna akcija se vrši po nalogu tužitelja iz Odjela za terorizam, a realiziraju je policijski djelatnici Federalne uprave policije uz podršku partnerskih policijskih agencija i OSA BiH. Vrši se pretres dva mjesta vjerskog okupljanja radikalnih osoba, kao i više kuća i privatnih objekata koje koriste. Prilikom pretresa pronađeni su određeni dokazni materijali koji ukazuju na povezanost sa strukturama ISIL-a, kao i zastava ove organizacije.
“Bitno je istaći da se pretresi vrše i u naseljima u blizini mjesta Rajlovac, gdje se prije dva mjeseca dogodio teroristički napad u kojem su ubijena dva vojnika Oružanih snaga BiH”, dodaje se u propćenju Tužiteljstva BiH iz kojeg poručuju građanima da Bosna i Hercegovina ima kapacitete da otkrije i procesuira osobe povezane sa terorizmom i radikalnim grupama, te da će zajedno sa policijskim i sigurnosnim agencijama u našoj zemlji, kao i sa partnerskim agencijama u inozemstvu, poduzeti sve aktivnosti, kako bi se otklonile terorističke prijetnje i opasnosti za građane BiH.
Navedene osobe pod istragom su zbog kaznenih djela javnog poticanja na terorističke aktivnosti i vrbovanje radi terorističkih aktivnosti iz članka 202a. i 202b. KZ BiH.
ap|artinfo.ba

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

NATO potvrdio Marka Ruttea za novog glavnog tajnika

NATO saveznici službeno su izabrali danas nizozemskog premijera Marka Ruttea za novog glavnog tajnika NATO-a. Rutteovo imenovanje postalo je formalnost...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -