Utorak, 30 travnja, 2024

Besposlen Nikić i Brkića krsti…

Must Read

Netko je Fra Andriji Nikiću zaboravio reći da akademije znanosti i umjetnosti nisu privatne prćije. On bi to kao učen fratar s mnoštvom izdatih kalendara od povijesnog značenja za ovaj napaćeni narod morao znati. Pogotovo mu je to morao reći Miljenko Brkić , veeliki emeritus, koji je podijelio toliko vrijednih diploma u kojima je bilo savijeno tako veliko znanje. Ako ne njih dva onda Fra Iko Skoko koji je blagoslovio ploču na ulazu u veliki Nikićev HAZU. Ploču HAZU-a koja se  nalazi  pak na ulazu u  nit manje nit više nego u Napretkov konvikt u Mostaru! Jebote led!

Nije dakle HAZU kalendar, niti može biti ekspresno utemeljen kao Brkićev privatni faks u Bijakovićima, niti  može imati cijenu i ugled sve dok bude egzistirala ko privatna udruga Nikićeva i Brkićeva, niti se tako ozbiljnom poslu osnivanja tako ozbiljne institucije smije prići tako diletantski.

Dođe jedan dan jedan blesavi pop, povede sa sobom jednog blesavog  profesora, i registriraju udrugu građana kojoj daju ime HAZU, a novinari svih medija potrče svjedočiti tom velebnom događaju koji Fra Iko Skoko , također velebni, velebno poškropi. I utemelji se institucija!

Povijest diletantizma u Hrvata velika je. Kako su diletantski krmčilo sudbinom ovog naroda prošlih godina kroz diletantska osnivanja raznih poluprojekata kojima nikada nisu niti pomislili ucrtati dugoročniju strategiju tako se i danas, kada je rješenje hrvatskog pitanja u BIH  pred vratima, diletantski  kocka s nečim tako ozbiljnim kao što su institucije hrvatskog naroda u BIH i svemu se daje diletantski ton. U čije ime i za čiji interes prosudite sami.

HAZU bi morala biti jedna od ključnih  institucija Hrvata u BIH a ne privatna udruga, još jedan poslovni hir profesionalnih udrugara preko kojeg će privlačiti lovu dijaspore, RH Vlade ili koga li su već naciljali..

Zakon je doduše takav da nitko ne smeta Brkiću i Nikiću da nakon HAZU-a osnuju udruge građana koje bi nazvali – Nikićevim i Brkićevim Muzejima suvremene umjetnosti, Leksikografskim zavodima, Institutima za povijest, Zavodima za dubinska istraživanja svemira, i cijeli niz udruga koja će nositi imena znamenitih institucija, no ti pokusi mogu biti samo to – registrirane privatne udruge bez nekog većeg značaja, dosega i smisla.

Ključne institucije nekog naroda utemeljuje taj narod kroz svoje legitimne temeljne institucije vlasti. Konkretnije HAZU , kao instituciju mogu osnovati samo hrvatske županije i općine u BIH, sutra Hrvatske zemlje u BIH, hrvatski velekanton ili entitet u BIH, nikako estradni fratri i estradni profesori.

Tužno je , da , do danas, niti jedan učeni mozak Hrvata u BIH, niti jedna ključna institucija, koji navodno tu žive i djeluju, nisu reagirali na ovaj šarlatanski projekt ismijavanja hrvatske borbe za institucionalnom ravnopravnošću u BIH.

Ako nam drugi ne dosude, izgleda sami ćemo sebi. Previše je kalendara.

nzirdum l poskok.info

 

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

SVI ĆE NA CRNU LISTU: Umjesto u Sarajevu, zamislite, u Mostaru održan sastanak Uprava javnih poštanskih operatera u BiH

Predstavnici Uprava tri bh. javna poštanska operatera, HP Mostar, BH Pošte i Pošte Srpske provocirali su danas Michaela Murpheya...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -