Srijeda, 26 lipnja, 2024

Ruska Duma usvojila izjavu o protivljenju ulasku Crne Gore u NATO

Must Read

Ruska Duma usvojila je danas izjavu kojom se usprotivila ulasku Crne Gore u NATO, upozoravajući da to može imati negativne tendencije u sferi turizma, investicija i ekonomske suradnje Rusije i Crne Gore.
Izjavom, koju je pripremio Komitet Dume za međunarodne poslove, Duma se obraća zastupnicima Skupštine Crne Gore, parlamentima država članica NATO-a i zastupnicima Parlamentarne skupštine OESS-a.
Zastupnici Dume pozivaju na uzdržavanje od širenja NATO-a.
Uvjeravajući da poštuju suvereno pravo svake države da osigura sigurnost svojih građana, zastupnici navode da “blokovski pristup, uvlačenje novih država, posebno protiv volje njihovih naroda, u vojne alijanse, predstavljaju politički instrument iz doba hladnog rata”, prenosi TASS.
“Crnogorske vlasti na svaki način izbjegavaju održavanje referenduma o euroatlantskim integracijama zemlje, bojeći se čuti glas naroda. Pritom se značajne sume ulažu u fanatičnu pronatovsku propagandu i namještanje rezultata istraživanja javnog mnjenja”, ocjenjuju ruski zastupnici.
Navodi se da težnja vlasti Mila Đukanovića da uđe u NATO proturječi volji većine naroda, a da je “umjetno guranje Crne Gore u NATO izravno kršenje prava naroda da sam određuje svoju sudbinu, gaženje sjećanja na nevine žrtve bombardiranja 1999. godine”
Duma izražava nadu da će pri rješavanju pitanja ulaska u NATO, kako u Podgorici, tako i u Bruxellesu, “preovladati zdrav razum, težnja ka širokoj suradnji izvan blokova i linija podjele radi prosperiteta i sigurnosti naroda od Vankuvera do Vladivostoka. /Srna/HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

NATO potvrdio Marka Ruttea za novog glavnog tajnika

NATO saveznici službeno su izabrali danas nizozemskog premijera Marka Ruttea za novog glavnog tajnika NATO-a. Rutteovo imenovanje postalo je formalnost...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -