Ponedjeljak, 17 lipnja, 2024

DODIK: Ferguson se miješa u unutarnja pitanja BiH

Must Read

BANJALUKA – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da, uz puno uvažavanje značaja Velike Britanije, njezin veleposlanik u BiH Edward Ferguson u kontinuitetu izlazi iz okvira dobre diplomatske prakse i otvoreno se miješa u unutarnja pitanja BiH.
“Upravo takvim ponašanjem potvrđuje da smo u pravu kada kažemo da BiH nema suverenitet i da njome i dalje upravljaju stranci. Ne znam da li postoji itko u Republici Srpskoj tko može povjerovati u dobre namjere Velike Britanije, posebice u svjetlu posljednjih dešavanja u vezi sa neusvajanjem rezolucije o Srebrenici u Vijeću sigurnosti UN, čiji su predlagatelj bili.
Uostalom, da su zaista bili dobronamjerni i prema Republici Srpskoj i BiH nikada nam ne bi poslali onakvog visokog predstavnika kakav je bio Paddy Ashdown “, rekao je Dodik odgovarajući na pitanje Srne da prokomentariše Fergusonov tekst objavljen na njegovom blogu u kojem, između ostalog, navodi da još postoje snažni argumenti za dodatnu centralizaciju BiH u određenim područjima i da se nada da će Republika Srpska odustati od “nepotrebnog i neustavnog referenduma”.
“Da li je najavljeni referendum potreban u Republici Srpskoj – rekla je Narodna skupština, a da li je ustavan – rekao je Ustav, i Ferguson nije pozvan da ocjenjuje što je potrebno ili ustavno”, poručio je Dodik.
On je rekao Srni da kvalifikacije veleposlanika Fergusona smatra grubim miješanjem u pitanja koja su u isključivoj nadležnosti institucija koje već postoje i vidi ih kao otvoreni pritisak na Republiku Srpsku.
“Republika Srpska će opstati i ostati, ali ne zato što nam je jamstvo za to dao jedan veleposlanik, već zato što smo je preskupo platili, i što blizu milijun i pol stanovnika ne vidi sebe ni u jednom drugom političko-teritorijalnom okviru osim Republike Srpske “, naglasio je predsjednik Republike Srpske.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zašto Hrvatski Kantoni Nemaju Svoje TV Kuće?

Hrvate se uvuklo u priču o kanalu na hrvatskom jeziku na razini države, koji je protuustavan Kada govorimo o medijima...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -