Petak, 17 svibnja, 2024

NA PROSLAVI OLUJE U KNINU: Govorit će predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i Majke Srebrenice, Milanović bježi već ujutro

Must Read

Kako direktno.hr doznaje, usuglašen je protokol za proslavu Oluje u Kninu na sastanku organizacijskog odbora u Zagrebu. Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović će držati govor, a premijer Zoran Milanović i predsjednik Sabora Josip Leko neće, čak štoviše prije 11 sati ujutro već će biti na putu u Zagreb.

Ni vijence neće polagati zajedno, premijer to učiniti ujutro, nakon podizanja zastave na kninskoj tvrđavi, a Predsjednica vijenac za poginule polaže iza 13 sati,  nakon mise u 11 sati.

Ta je misa očito bila prijelomna za premijera Zorana Milanovića ali i predsjednika Sabora Josipa Leku, oni će zaboraviti na narodno jedinstvo i proslavu pobjede i Oluje sa „svojim“ narodom. Tako postaje sve očitije da nije slučajno Milanović sa svojom dvorskom svitom inzistirao na vojnom mimohodu u Zagrebu kako bi razvodnio općenarodno veselje u Kninu, koje će trajati do kasno u noć.

Tako će se, prema protokolu, SDP-ov dio državnog vodstva Milanović-Leko s svojom pratnjom izgubiti nakon dijela protokola koji nešto prije 11 sati završava na Kninskoj tvrđavi i tu će jedino biti s Predsjednicom RH Kolindom Grabar Kitarović.

U Vladi su za televiziju N1 rekli da su se vijenci oduvijek polagali ujutro i da nema smisla prvo slaviti, pa polagati vijence kasnije. Isto tako objasnili su toj televiziji da je ranije bilo dogovoreno da govora u Kninu neće biti, a daljnje komentare ne žele dati dok se službeno ne objavi protokol.

No, kako direktno.hr saznaje, nikad nije bilo dogovoreno da neće biti govora, jer je uvijek bilo i bit će govora.

Govorit će Predsjednica Grabar Kitarović, gradonačelnica Knina Josipa Rimac, govorit će Majke Srebrenice, Dragan Čović predsjedavajući u BiH, a govorit će i predstavnik branitelja, čovjek kojeg će odabrati braniteljske udruge. I većina će slaviti Dan pobjede do dugo u noć zajedno s narodom.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Susjed o atentatoru na slovačkog premijera: Rekao mi je zašto je bio ljut na njega

L‘udovit je rekao da bi njih dvojica povremeno razgovarali o politici i da je Cintula izrazio ljutnju zbog onoga...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -