Subota, 19 listopada, 2024

U Makedoniji 280 bh. državljana, među njima i radnici mostarske tvrtke

Vrlo

Nitko od 280 državljana BiH koji borave u Makedoniji nije ugrožen, potvrdio je za Radio Slobodnu Europu veleposlanik BiH u Skoplju Zdravko Begović. Naveo je kako su u kontakt s Veleposlanstvom stupili radnici kompanije Hering Mostar koji rade na realizaciji projekta autoceste Kičevo-Ohrid, te da su svi dobro. Situacija se, nakon sukoba u Kumanovu, kaže veleposlanik Begović smiruje.

Na pitanje kakvo je stanje u Makedoniji bh. veleposlanik ocijenio je najprije situaciju u Kumanovu, gradu koji je posjetio nakon sukoba, koji su u konačnici odnijeli 22 života od čega osam policajaca.

Dojam je, kaže veleposlanik Begović, da se stanje polako smiruje.

Naveo je kako je njegova najveća briga dobrobit bh. državljana u toj zemlji, te kaže kako je dao kontakte i lokalnim makedonskim medijima kako bi se bilo koji državljanin BiH mogao javiti za pomoć.

“Do sada su nam se javili samo radnici kompanije Hering koji rade na realizaciji autoceste Kičevo – Ohrid. Njih je za sada samo četvorica, ali idućeg tjedna očekujemo da će biti nešto veći broj. Oni su smješteni u Kičevu i taj dio nije pogođen nemirima. Ja sam se i jutros čuo s njima i stojimo im, kao i svim našim građanima na raspolaganju”, rekao je Begović.

Bosanskohercegovačkim državljanima savjetuje da se u slučaju problema, bilo da se radi o poslovnim ljudima ili turistima, mogu javiti na telefone koji su aktivni 24 sata.

“Također predlažemo državljanima BiH da ne sudjeluju u određenim okupljanjima, jer za to nema razloga”, zaključio je veleposlanik za RSE.

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

guest

Uključena je moderacija komentara. Potrebno je određeno vrijeme da se pojavi vaš komentar.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Zagreb u kazalištu provala: Braća Zeba kao moderni Robin Hoodovi postaju hit

U svijetu zagrebačke elite, gdje je broj apartmana s mramornim podovima gotovo jednak broju tajnih bankovnih računa, jedan bivši...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -