Utorak, 22 listopada, 2024

AMERI MIJENJAJU PRIČU – SAD podupire Izrael ali i stvaranje Palestinske države!

Vrlo

Američki predsjednik Barack Obama nazvao je izraelskog premijera Benjamina Netanyahua čestitavši mu na izbornoj pobjedi i naglasio američku potporu rješenju dviju država na Bliskom istoku, nakon proturječnih Netanyahuovih izjava o tom pitanju, objavila je u četvrtak Bijela kuća, prenose agencije.

“Predsjednik je potvrdio predanost SAD-a rješenju dviju država koje jamči suživot sigurnog Izraela uz suverenu i održivu Palestinu”, rekao je glasnogovornik Josh Earnest.

“Predsjednik je premijeru rekao da će SAD morati ponovno razmotriti političke opcije nakon novih premijerovih stajališta i izjava glede rješenja dviju država. Oni su isto tako razgovarali o Netanyahuovim izjavama o izraelskim Arapima”, rekao je dužnosnik.

SAD-u je vrlo važna bliska vojna, obavještajna i sigurnosna suradnja s Izraelom koja odražava duboko i trajno partnerstvo dviju zemalja, objavila je Bijela kuća u vrijeme zategnutih odnosa dvojice čelnika.

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

guest
14.7K Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

SAD o slanju sjevernokorejskih vojnika u Rusiju: Wowww!

Sjedinjene Američke Države izrazile su ozbiljnu zabrinutost zbog mogućnosti da Sjeverna Koreja pošalje vojnike u Ukrajinu kako bi pomogla...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -