Utorak, 30 travnja, 2024

Hrvatska i Srbija zajedno rade crtić o Tesli

Must Read


Prva hrvatsko-srpska dugometražna animirana koprodukcija, 3D animirani film “Before You Wake – Discover Tesla’s Secret Invention”, uspješno je predstavljen na pitching forumu i marketu Cartoon Movie, a neki od vodećih komercijalnih europskih distributera već su pokazali interes, izvijestio je u petak Hrvatski audiovizualni centar.
Režiju i scenarij tog filma potpisuje Branislav Brkić iz beogradskog studija Ringišpil, a hrvatska koproducentica je Helena Bulaja Madunić i kuća “Moje čarobne misli”.
Film je na natječaj marketa prijavljen u konceptnoj fazi, te je između njih tisuću odabran kao jedan od 60 koji su predstavljeni vodećim europskim financijerima, distributerima i koproducentskim partnerima.
Predstavljen je kao krosmedijski projekt, s ciljem da se paralelno radi na razvoju i produkciji dugometražnog animiranog filma i video igre, a namijenjen je obiteljskoj publici i mladima.
Film i video igra prate dvanaestogodišnju djevojčicu Adu koja slučajno otkriva da je cijeli njen svijet zapravo Teslin san, koji polako počinje gubiti snagu. U želji da pomogne Tesli da povrati svoju energiju kako bi mogao završiti svoj zadnji izum, koji bi u potpunosti omogućio sretan i miran život ljudima na zemlji, djevojčica prolazi kroz niz avantura susrećući se sa stvarnim likovima iz Teslinog života, putujući kroz njegove stvarne prostore rada i dostignuća, skupljajući njegove patente, sjećanja te zaboravljene i pokradene izume.
Poseban interes za distribuciju filma i igre pokazali su neki od vodećih komercijalnih europskih distributera, poput francuskog Ubisofta, jednog od važnijih svjetskih izdavača i distributera video igara u svijetu, te engleskog SCFilms Internationala, tvrtke posvećene distribuciji europskih animiranih filmskih hitova.
Cartoon Movie, koji se od 4. do 6. ožujka održao u francuskom Lyonu, najvažniji je pitching forum i market za proizvodnju dugometražnih animiranih filmova u Europskoj uniji.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

SVI ĆE NA CRNU LISTU: Umjesto u Sarajevu, zamislite, u Mostaru održan sastanak Uprava javnih poštanskih operatera u BiH

Predstavnici Uprava tri bh. javna poštanska operatera, HP Mostar, BH Pošte i Pošte Srpske provocirali su danas Michaela Murpheya...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -