Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024

ČOVIĆ: Razmatram podnošenje tužbe protiv Čauševića, evidentno je postojanje pravosudne mafije…

Must Read

Dragan Čović, član Predsjedništva BiH i lider HDZ-a izjavio je kako pregovori o formiranju vlasti moraju biti okončani u narednih dan-dva, kako bi idući tjedan imali Vijeće ministara i Vladu FBiH.

“Mi ćemo vlast napraviti, ali je pitanje kako će funkcionirati ako u startu nije građena na zdravim nogama. Odnos sa SDA je iskren i na mnoge stvari gledamo slično. Izborni rezultati nas upućuju na takvu suradnju. Što se tiče trećeg partnera, SDA je prihvatio DF i ja ću to ispoštovati”, rekao je Čović za N1 odgovarajući na pitanje koliko je iskreno partnerstvo sa SDA i posebno s DF-om s obzirom na probleme tijekom formiranja vlasti.

Na pitanje je li Komšiću ponudio poziciju direktora za Upravu za Neizravno oporezivanje, Čović je gostujući u Pressingu kazao da mu nije to ponudio.

“Mandat sadašnjeg direktora UNO traje još godinu i tri-četiri mjeseca i tek onda možemo otvoriti tzv. Pandorinu kutiju i vidjeti što s blizu 50 institucija”, kazao je Čović. On je komentirajući objavljivanje iskaza Kemala Čauševića, bivšeg direktora Uprave za neizravno oporezivanje rekao kako razmatra podnošenje tužbe.

– Kada pročitate što je taj čovjek kazao, postavlja se pitanje o čemu on priča uopće. Drugim riječima, takav iskaz zaslužuje tužbu s moje strane. Meni moji odvjetnici sugeriraju da tužim i one koji su to pustili u javnost, a i one koji se osuđuju za kriminal, pa žele još nekoga dodatno uvrstiti u to, kazao je Čović. On je kazao da je evidentno da u BiH postoji pravosudna mafija te da će se to morati “rasčistiti”.

“Učinit ću sve da BiH postane pravna država i da iz institucija odu svi koji ne zaslužuju da grade državu”, rekao je Čović.

Govoreći o Deklaraciji koju je usvojio HNS on je pojasnio kako je ključna stavka deklaracije “BiH naša domovina” i zato je žele urediti po mjeri svih stanovnika ove države.

“Federalizacija bi bilo najnormalnije rješenje za duh i povijest države kakva je BiH. Tto u tome vidi problem onda ima problem sa samim sobom u političkom smislu. Mi želimo napraviti modernu državu”, odgovorio je član Predsjedništva BiH.
Na pitanje o raspakivanju Daytona, Čović smatra da je on davno raspakiran.

“Pogledajte kakvo je bilo uređenje i stanje države, a kakvo je danas. Mi sada imamo 70 posto izmjena u odnosu na ono što piše u Daytonu”, naglasio je Čović.

Na pitanje koju teritoriju bi zahvatale federalne jedinice, Čović je rekao da su to četiri jedinice, a u jednoj od njih većina bi bio hrvatski narod.

“Banjolučka, tuzlanska, mostarska jedinica i Sarajevo kao distrikt i glavni grad. I danas imamo podjele, deset županija, distrikt, dva entiteta. Naš naglasak ne ide tko će dominirati nego kako zaštiti dva manjinska naroda”, pojasnio je Čović.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Bijesna rulja u Pakistanu prebila kršćanina i spalila mu kuću

Stotine muslimana u istočnom Pakistanu pretukle su kršćanina i spalile mu kuću jer je navodno oskvrnuo stranice islamske svete...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -