Ponedjeljak, 1 srpnja, 2024

SARAJLIĆ: Sporazum nije mrtav, Komšić se to malo zezao…

Must Read

SARAJEVO – U prostorijama SDA treba početi sjednica Kolegija ove stranke, a prije početka izjave za novinare dali su između ostalih i Asim Sarajlić, potpredsjednik SDA, piše novinska agencija Patria.

Tako je Sarajlić poručio da razumije Željka Komšića, lidera Demokratske fronte koji je sinoć kazao da je za njega kolaicioni sporazum mrtav.

– Potpisani sporazum nije mrtav. Željko Komšić to je rekao u afektu, a smatram da DF s pravom potupa na ovakav način – kazao je Sarajlić.

„Ljutnju“ koalicionih partnera treba tražiti u HDZ-u odnosno prevelikim apetitima Dragana Čovića, predsjednika HDZ-a BiH, koji osim pet ministraskih hrvatskih pozicija u Vladi FBiH insistira i na šestoj, a koja pripada srpskom narodu.

Tako je Sarajlić nakon što su se kamere ugasile kazao „da i njemu smeta što HDZ šestu poziciju hoće da pokloni SNSD-u i Miloradu Dodiku“.

Inače, večeras u zgradi Predsjedništva BiH trebao bi biti održan nefromalni sastanak Bakira Izetbegovića, zamjenika predsjednika SDA, Mladena Bosića, predsjednika SDS-a i Dragana Čovića, dok je neizvjesno prisustvo Mladena Ivanića, lidera PDP-a koji se vraća iz Slovenije.

Za sada je dolazak i Bakira Izetbegvoića otkazan, jer ima privatnih obaveza. Također Izetbegvoić je kazao da se pokušavao sastati sa Komšićem, ali da mu ovaj ne izlazi u susret.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Italijanski desničar Matteo Salvini sretan zbog rezultata u Francuskoj, Macrona nazvao “sramnim”

Potpredsjednik italijanske vlade i predsjednik stranke Sjeverna liga Matteo Salvini čestitao je Marine Le Pen i Jordanu Bardelli pobjedu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -