Četvrtak, 26 rujna, 2024

Da bi svi bili zadovoljni Vlada F BiH trebala bi imati 19 ministara i premijera

Vrlo

Sastanak izaslanstava SDA, DF-a te HDZ-a BiH u vezi s raspodjelom pozicija i resora u Vladi Federacije BiH, koji je trebao biti održan do kraja ovog tjedna, stavljen je na čekanje, potvrdio je “Avazu2 Sifet Podžić, glavni tajnik DF-a. On je precizirao da je razlog tome činjenica da je još na čekanju izbor potpredsjednika FBiH iz reda srpskog naroda.

– Sve je za sada zakočeno. Dok se ne imenuju predsjednik te potpredsjednici FBiH, nemoguće je razgovarati o pozicijama za Federalnu vladu. Uostalom, čekamo i da se premijer Nermin Nikšić vrati iz Katara da bi SDP predložio potpredsjednika FBiH. To je za sada jedino rješenje – kaže Podžić.

Podžić je ustvrdio da u DF-u ostaju pri tome da će u pregovorima sa SDA i HDZ-om BiH insistirati na pet ministarskih mjesta u Federalnoj vladi.

– Nećemo ni bošnjačke ni hrvatske pozicije, ali tražit ćemo pet ostalih mjesta – kaže Podžić.

I Safet Softić, potpredsjednik SDA, potvrdio je za “Avaz” da neće biti najavljenih razgovora o pozicijama u FBiH dok se ne riješi situacija u Doma naroda Parlamenta FBiH.

– Sve je stalo dok se ne riješi pitanje izbora potpredsjednika FBiH. Mogu reći da smo zapali u jednu blokadu. No, kada je u pitanju SDA, mi ćemo, osim premijera, tražiti sve bošnjačke pozicije u Vladi FBiH, a riječ je o ukupno osam mjesta – rekao je Softić.

Kada je u pitanju HDZ BiH, odranije je poznat stav predsjednika ove stranke Dragana Čovića od minimum šest ministarskih pozicija u Federalnoj vladi.
Da bi svi bili zadovoljni Vlada F BiH trebala bi imati 19 ministara i premijera, a Federalna vlada ima 16 ministarstava i predsjednika vlade, od čega je 8 pozicija predviđeno za Bošnjake, pet za Hrvate i tri za Srbe.

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

INTERVIEW: Fr. John Anthony Boughton, poglavar zajednice “sivih fratara” iz Bronxa

Fr. John Anthony Boughton, američki franjevac i poglavar zajednice "sivih fratara" iz Bronxa, nekada je bio vojnik, švercer i...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -