Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Nova veleposlanica doputovala u Sarajevo: Jačat ćemo povijesne veze SAD i BiH!

Must Read

Nova veleposlanica Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Maureen Elizabeth Cormack stigla je danas u Sarajevo gdje je na Međunarodnom aerodromu poručila da je iznimno počašćena što je ona ta koja će nastaviti raditi na izgradnji i jačanju veza između SAD-a i BiH, javlja Anadolu Agency (AA).

“Moj odmor je gotov. Jedva čekam da počnem da radim. Prva stvar sutra ujutro će biti da odem na radno mjesto u Veleposlanstvu”, kazala je Cormack u izjavi medijima u sarajevskoj zračnoj luci.

Podsjetila je da je na ceremoniji polaganja zakletve prošlog tjedna podtajnik Patrick Kennedy kazao da postoji jedinstvena povijesna veza, spona koja povezuje BiH i SAD.

“Iznimno sam počašćena što sam ja ta koja će nastaviti raditi na izgradnji i jačanju tih veza. Naravno, mediji imaju ključnu ulogu u onome što mi radimo i radujem se i nadam se da ću imati priliku nastaviti suradnju sa svima vama”, poručila je Cormack.

Kako je kazala, drago joj je što je konačno stigla u BiH.

“Dugo sam čekala ovaj trenutak da dođem ovdje. Jučer sam bila u Bruxellesu gdje sam imala neke konsultacije sa predstavnicima EU i NATO saveza, naravno, da bih što spremnija dočekala svoje zadatke ovdje u smislu aspiracija BiH na njenom euroatlantskom putu”, poručila je Cormack.

Podsjetila je i na to da je otpravnik poslova Ambasade SAD-a u BiH Nicholas Hill u proteklih 18 mjeseci uradio izvrstan posao u BiH.

“Tu sam spremna da nastavim slijediti politiku koju su oni, ovdje u Veleposlanstvu, promovirali i, naravno, jedva čekam da upoznam što je moguće više građana BiH”, kazala je Cormack.

Sa veleposlanicom Cormack u BiH su danas doputovali i njen suprug William i kćerka Margaret.

Medije je pozdravila na materinjem jeziku.

Sjedinjene Države nisu imale veleposlanika u BiH od kraja kolovoza 2013. kada je sa dužnosti otišao Patrick Moon.

Na potvrdu imenovanja Mauren Cormack, koju je nominirao predsjednik SAD-a Barack Obama, dugo se čekalo u Senatu SAD-a, što je bio slučaj i s više od 50 drugih kandidata za veleposlanike.

Senat je njeno imenovanje konačno potvrdio u studenog prošle godine.

Od odlaska Patricka Moona dužnost otpravnika poslova Veleposlanika SAD-a u BiH obavljao je Nicholas Hill.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Imaju li zastupnici BH Hrvata (HDZBIH) u RH Saboru problem s Penavinim “NE SA SRBIMA” Plenkoviću?

Srbi u BIH u nekoliko su navrata spašavali poziciju HDZ-a u BIH. Taj isti HDZ BIH donosi stabilnu i...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -