Petak, 18 listopada, 2024

SAMO FALI JOŠ MARTIN Veleposlanstvo SAD-a impresionirano novom Platformom!

Vrlo

”Impresivno je vidjeti jasan program vođen ciljevima i pitanjima u kojem sudjeluje širok dijapazon političkih stranaka, naročito ako se uzme u obzir da je najavljen tako brzo nakon održavanja samih izbora”, rečeno je Agenciji Fena iz Ureda za odnose s javnošću Veleposlanstva SAD-a, kao komentar na potpisivanje sporazuma između SDA, DF-a i stranaka unutar Saveza za promjene (SDS, PDP i NDP).

”Nadamo se da će još stranaka prihvatiti izazov da potrebe zemlje stave iznad vlastitih potreba, iznad stranačkih konflikata koji su obilježili političku scenu u posljednjih osam godina”, navodi se u odgovoru američkog Veleposlanstva u BiH.

Lideri SDA, DF-a i stranaka unutar Saveza za promjene (SDS, PDP i NDP) potpisali su 9. studenog u Sarajevu dokument “Programski principi za djelovanje zakonodavne i izvršne vlasti u BiH u mandatnom periodu 2014-2018.”.

Naime, u potpisanom sporazumu stoji kako će stranke u sljedećem mandatu stabilizirati javne financije, smanjiti javnu potrošnju na svim razinama vlasti u BiH, raditi naoporavku gospodarstva, na zapošljavanju i EU-integracijama, riješuiti pitanje vojne imovine, otkloniti posljedice poplava, boriti se protiv korupcije, realizirati Anex 7 Daytonskog sporazuma, osigurati ravnopravnost građana i naroda te pažljivije raditi na imenovanjima državnih službenika.

Glavni tajnik DF-a Sifet Podžić rekao je kak je ta stranka, između ostalog, tražila da se odmah krene u mjere za oporavak ekonomije i zapošljavanje, deblokadu euroatlantskih integracija zemlje i borbu protiv korupcije i kriminala.

Glavni tajnik SDA Amir Zukić je rekao kako je to vrlo kvalitetan dokument koji daje novo svjetlo na političku scenu, obveze zemlje naspram ranije donesenih odluka i ”na tragu je mjera za snažniju ekonomiju zemlje te borbu protiv korupcije i kriminala”.

bljesak.info

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

guest

Uključena je moderacija komentara. Potrebno je određeno vrijeme da se pojavi vaš komentar.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

SKEJO: Država daje prostor Prijovićki, ali za Thompsona nema mjesta?

Nakon nedavne konferencije za tisak, Udruga IX. bojne HOS-a izrazila je svoje duboko nezadovoljstvo načinom na koji se njihove...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -