Nedjelja, 19 svibnja, 2024

Predsjednica Argentine dobila prijetnje od Islamske države, ali im ne pridaje pažnju

Must Read

Argentinska predsjednica Cristina Fernandez rekla je tijekom posjete Vatikanu u subotu da je primila prijetnje Islamske države zbog prijateljstva sa sunarodnjakom papom Franjom i jer je priznala i Izrael i Palestinu.

Fernandez je rekla da su ministarstvo sigurnosti i obavještajne službe okupirane prijetnjom Islamske države, sunitske muslimanske ekstremističke grupe koja koristi kaos u Siriji i Iraku kako bi zauzela velike dijelove teritorije u obje zemlje.

“Dvojica policijskih dužnosnika su mi prenijeli da mi je Islamska država uputila prijetnju”, kazala je Fernendez novinarima na rimskom aerodromu Ciampino nakon što se sastala s papom na ručku. Ona je odbacila prijetnje kazavši da ako bi posvjećivala svoje vrijeme takvim prijetnjama onda bi “morala živjeti ispod kreveta”.

Borci za Islamsku državu proglasili su rat zapadu i žele upostaviti kalifat u srcu Bliskog istoka. Prošlog mjeseca, papa, koji često osuđuje koncept rata u Božje ime, rekao je da bi bilo opravdano da međunarodna zajednica upotrijebi silu kako bi spriječila “nepravednu agresiju” pripadnika Islamske države koji su ubili i raselili na tisuće ljudi u Iraku i Siriji, od kojih su mnogi kršćani, prenosi Fena.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

USTAŠKI ČASNIK IZ FILMA SVETLANE BROZ: Odbjegli ratni zločinac i dalje se skriva od Interpola, no svi znaju da živi u Metkoviću

Iako je Tužiteljstvo BIH još 2012 podiglo optužnicu protiv Hrstića a Interpol još 2018 raspisao potjernicu za njim Miroslavu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -