Srijeda, 25 rujna, 2024

Online kampanja: Spaljivanje IDIL-ove zastave u znak osude terorizma

Vrlo

Kampanja se počela širiti na Twitteru, nakon što je skupina mladih ljudi iz Libana odlučila na ovu društvenu mrežu postaviti fotografiju na kojoj spaljuju IDIL-ovu zastavu, sa hashtagom #BurnISISFlagChallenge.

“IDIL društvenim mrežama dominira već godinama. Bilo je vrijeme da se neko suprotstavi tome. Na ovo se čekalo već duže vrijeme”, kaže studentica iz Libana Maryam Shareed.

IDIL je nedavno objavio kako se nada da će ponovo uspostaviti islamski kalifat, koji je historijski uključivao Jordan, Izrael, Palestinu, Liban, Kipar i južni dio Turske.

“Žele Liban, a mi ih ne želimo ovdje”, kazala je Shareed.

Mnoge od utjecajnijih vjerskih figura iz Saudijske Arabije su se već složile s tim kako IDIL promoviše ekstremističke militantne ideje i terorizam, te nema veze sa islamom.

“IDIL širi trulež po zemlji, uzrokujući raspad ljudske civilizacije. Oni ni u kom slučaju nemaju veze sa islamom, već su islamski neprijatelj broj 1, a muslimani su njihove prve žrtve”, izjavio je saudijski muftija Sheikh Abdul Aziz al-Sheikh.

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Trump: Amerika mora izaći iz ukrajinskog sukoba

Washingtonu je potrebna jasna strategija za izlazak iz ukrajinskog sukoba, izjavio je predsjednički kandidat Republikanske stranke u SAD-u, Donald...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -