Srijeda, 25 rujna, 2024

Kerry: Kaznit ćemo mesare američkih novinara

Vrlo

Američki državni tajnik John Kerry je u srijedu obećao da će Sjedinjene Američke Države kazniti “mesare” koji su pogubili dva američka novinara Jamesa Foleya i Stevena Sotloffa, odrubljenih glava u videosnimcima koje su objavili pripadnici Islamske države.

– Kada teroristi, nije važno gdje u svijetu ubiju naše državljane, Sjedinjene Američke Države će se obračunati s njima, bez obzira koliko vremena bude trebalo. Oni koji su ubili Jamesa Foleya i Stevena Sotloffa u Siriji bi trebali znati da će im Sjedinjene Američke Države vratiti, koliko god za to bude trebalo vremena – izjavio je šef američke diplomacije.

On je ocijenio pogubljenje Stevena Sotloffa kao “udarac u stomak” i “srednjevjekovno divljaštvo”.

– Lice islama nisu mesari koji su ubili Stevena Sotloffa. To je IS – oštro je rekao John Kerry i imenovao novog specijalnog predstavnika američke vlade za muslimansku zajednicu Šarika Zafara.

– Lice islama nisu nihilisti koji znaju samo uništavati, a ništa ne graditi. To nisu ove maskirane kukavice čija su djela uvreda za miroljubivu vjeru koju oni krše svaki dan svojim barbarskim djelima – dodao je šef američke diplomacije u priopćenju za javnost.

Dva tjedna nakon objavljivanja videa koji prikazuje odsijecanje glave američkom novinaru Jamesu Foleyu, IS je izvršila svoje prijetnje da će pogubiti Stevena Sotloffa. Ovaj 31-godišnji novinar je navodno otet u kolovozu 2013. godine u Siriji, prema videu koji je objavila grupa za monitoring džihadističkih internet stranica SITE. Ove slike su izazvale val ogorčenja u svijetu./Fena/HMS/

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Trump: Amerika mora izaći iz ukrajinskog sukoba

Washingtonu je potrebna jasna strategija za izlazak iz ukrajinskog sukoba, izjavio je predsjednički kandidat Republikanske stranke u SAD-u, Donald...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -