Petak, 26 travnja, 2024

Toplotni udar zahvatio Balkan: Crveni meteo alarm u BiH

Must Read

Crveni meteo alarm na snazi ​​je u većem dijelu Bosne i Hercegovine, gdje će temperature doseći i 41 stupanj celzijusa, a iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH izdano je upozorenje o mogućoj šteti i posljedicama vrućina štetnim po zdravlje, javio je novinar agencije Anadolija.

Dnevne vrijednosti temperatura kretat će se između 35 i 41 stupanj celzijusa.

Prema najavama meterologa danas ce u bh.. gradovima Banjoj Luci, Mostaru, Sarajevu, Tuzli i Višegradu biti alarmantno stanje.

Dežurna meteorologinja Federalnog HMZ BiH Ismira Ahmović, kazala je za agenciju Anadolija (AA), da će danas u BiH preovladavati sunčano i vruće, prema kraju dana očekuje se postupno naoblačenje, sto će u noći s ponedjeljka na utorak u Bosni uvjetovati kišu i pljuskove, ponegdje praćene grmljavinom. Vjetar će biti uglavnom slab, zapadni i jugozapadni, a najviša dnevna temperatura će se kretati uglavnom izmedju 35 i 41 stupanj.

Od sutra se očekuje blagi pad temperatura, prijepodne uz nešto više oblaka očekuje se kiša pljuskovi i grmljavina, mjestimično u Bosni, dok će u Hercegovini biti nešto manje oblačnosti i sunčanije. Poslije podne u zapadnim djelovima očekuje se smanjene oblačnosti, više sunčanih razdoblja. Jutarn temperatura će se kretati između 13-19, na jugu do 24, a najviša dnevna temperatura će biti između 27 i 35 stupnjeva.

Val toplog zraka zahvatio je područje zapadnog Balkana, gdje je za danas najavljeno i više od 40 stupnjeva celzijusa, a najtopliji gradovi, prema najavama danas će biti Mostar, Podgorica, te Knin i Pazin, gdje će temperature zraka dosezati i 40 stupnjeva.

Hidrometeorloški zavod upozorio je Sektor za izvanredne situacije Ministarstva unutarnjih poslova da ovih dana Crnu Goru očekuje toplinski val, s temepraturom od oko 40 stupnjeva Celzijusa.

Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHZS) izdao je upozorenje da će danas na širem području temperature zraka dostizati i do 40 stupnjeva.

U Hrvatskoj također prevladava sunčano vrijeme, u većini krajeva vrlo vruće. Najviše dnevne temperature zraka kreću se između 34 i 39 stupnjeva celzijusa, samo u Gorju i ponegdje na Jadranu malo niža.

Radiosarajevo.ba

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

MACRON a peur que la Russie conquière l’Europe. Pourquoi a-t-il peur de ça ? Qu’est-ce qui est mal à ce que Paris soit libéré...

Le président français Emmanuel Macron a appelé à une défense européenne plus résolue et intégrée, exposant sa vision d'une...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -