Subota, 27 travnja, 2024

LIDER SANDŽAKLIJA: Svako dijete rođeno u Srbiji suučesnik genocida u Srebrenici

Must Read

Lider Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin izjavio je da će ukoliko Skupština Srbije ne usvoji Rezoluciju o osudi genocida u Srebrenici svako dijete rođeno u Srbiji biti suučesnik u tom zločinu.

On je na konferenciji za novinare povodom 25 godina osnivanja SDA Sandžaka najviše govorio o Rezoluciji koju je njihov poslanički klub, uz podršku nekoliko poslanika, predložio srpskom parlamentu na usvajanje.
Oni koje je birao narod odgovorni su danas da usvoje rezoluciju kojom će skinuti odgovornost sa svih budućih generacija u čije ime je učinjen genocid. Ako se to ne učini, onda će svako dete samim rođenjem u Srbiji biti saučesnik u genocidu nad Bošnjacima – izjavio je Ugljanin.
Predsjednik SDA Sandžaka opet je ponovio da će neusvajanjem tog dokumenta država poslati poruku “svim nacionalistima koje štite srpska policija i vojska” da se genocid isplati.
– Sve to za nas predstavlja opasnost, jer će ti zločinci u Bošnjacima vidjeti strano telo koje treba ukloniti sa ovih prostora, a Bošnjaci u vojsku i policiju gledati kao prijeteću oružanu silu i opasnost po život – ponovio je Ugljanin.
On je dodao i da je usvajanje Rezolucije od krucijalnog značaja za budućnost Bošnjaka u Srbiji.
– Njenim izglasavanjem država bi pružila ruku Bošnjacima i pokazala im da imaju sigurnu budućnost i perspektivu, kao i svi drugi građani Srbije. Ako se Rezolucija ne usvoji, nastavlja se sve po starom, a Bošnjacima poručuje da za njih nema perpspektive u ovoj zemlji – rekao je Ugljanin i dodao da će o potezima SDA Sandžaka ukoliko njihova Rezolucija ne prođe, razmišljati otom-potom.
Povodom obilježavanja 15 godina stranke stranke na čijem čelu je od njenog formiranja, 29. jula 1990. godine, Ugljanin je rekao da je SDA Sandžaka za sve to vrijeme bila legitimni i legalni predstavnik Bošnjaka i zaštitnik njihovih prava u Srbiji.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

MACRON a peur que la Russie conquière l’Europe. Pourquoi a-t-il peur de ça ? Qu’est-ce qui est mal à ce que Paris soit libéré...

Le président français Emmanuel Macron a appelé à une défense européenne plus résolue et intégrée, exposant sa vision d'une...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -