Petak, 26 travnja, 2024

ANTIFAŠISTA I ISTINIST A NE ISLAMIST: Moj sin nije nikakav terorist!

Must Read

“Moj sin nije nikakav terorist kako su ga prikazali mediji! Australski mediji, a i vi ste to prenijeli, lažu. Otkud im pravo da tako pišu i prikazuju moga sina koji je obrazovan, kulturan i apsolutno nikome ne želi zlo!”

Riječi su to Semhe Mehičević iz Mostara koja je stala u obranu svoga sina Haruna Mehičevića, kojeg istražna tijela u Australiji dovode u vezu s pet tinejdžera uhićenih zbog paniranja terorističkog napada na policiju.

Pošten i obrazovan

Naime, iz australske policije navode da su svi uhićeni bili aktivni članovi skupine “Al Furkan” koju u Australiji vodi, kako navode iz policije, radikalni islamski propovjednik Harun Mehičević, sin naše sugovornice.
– Istina je da moj sin vodi “Al Furkan”, ali što u tome ima loše? Znate li vi što uopće znači “Al Furkan”? Ta riječ znači “razdvajanje laži od istine”. Moj sin nije u tim opasnim vodama. Zaklinjem se na njega, govori Semha Mehičević.
Ipak, policija i australijski mediji navode kako su uhićeni bili u vezi i pod utjecajem Haruna Mehičevića.
– Ne zanimaju me ta djeca, oni imaju svoje roditelje. Oni sigurno nisu bili pod njegovim utjecajem, jer tko god zna moga sina, reći će vam da nikome ne želi zlo. Neka od te djece su drogeraši, krenuli su pogrešnim putem. To je “balavurda” koja je na internetu pisala gluposti, ostavljala svakakve komentare pa su ih uhitili. Moj sin Harun nema veze s tim, tvrdi Semha Mehičević.
Iako je i ranije bilo govora da je Harun Mehičević pod prismotrom, on nikada nije uhićen te i danas normalno dolazi u radi u centru “Al Furkan” u Melbourneu.
– Pa zar vi mislite da je Australija zemlja bez zakona kakva je Bosna i Hercegovine? Zar mislite da bi ga pustili da živi i radi u Australiji da je nekakav terorist? Zar bi ga pustili da normalno putuje na odmor u Mostar i normalno se vrati u Australiju gdje radi i živi? Zar bi sve to bilo moguće da on na neki način krši zakon? On je pošten i, ponavljam, nikome ne želi zlo. Ovo što se piše nije istina i želim to demantirati, govori Semha Mehičević.

Nije isključen iz džamije

Australski mediji navode da se na internetu može pronaći na stotine govora Haruna Mehičevića koji se ocjenjuju kao govori mržnje.
– Australske vrijednosti su vrijednosti “ćafira” (nevjernika). Vaša religija nisu njihove vrijednosti. Oni neće odustati od borbe sve dok se ne odreknete svoje religije ili ne postanete mučenici. Kad uzimate državljanstvo, nemojte davati prisegu “ćafirskoj” vladi. Budite pažljivi kad ju izgovarate. Ne zavjetujte se nevjerniku. Prisegnuti možete samo muslimanskom lideru. Australska zastava treba vam biti upozorenje kako mi ne pripadamo ovdje. To je zastava ljudi od križa. Alah će pomoći mudžahedinima, svetim ratnicima, uspostaviti islamsku državu gdje će muslimani moći dostojanstveno i časno živjeti, samo je dio govora koje je Mehičević s mikrofonom u ruci držao pred okupljenim u Islamskom centru “Al-Furqan” u melburnškom predgrađu Springvale South.
Međutim, Semha Mehičević tvrdi da je to sve izvučeno iz konteksta.
– To nije istina. Zar bi mogao pričati protiv Australije i živjeti u toj zemlji normalno, kaže Semha.
Također, ona negira i informaciju da je Haruna Mehičevića muslimanska zajednica isključila iz lokalne džamije, premda su australski mediji zabilježili kako je one koji su ga isključili i zabranili mu propovijedanje nazivao “licemjerima koji rade kao špijuni vlasti”.
– Nije istina da je isključen iz lokalne džamije. Kada sam bila kod njega, išli smo u džamiju klanjati bez ikakvih problema, kaže Semha.

Živio u Centru 2 i išao u školu na Rudniku

Obitelj Mehičević do rata je živjela u mostarskom naselju Centar 2, a Harun Mehičević se prvotno zvao Alen i pohađao je Petu osnovnu školu na Rudniku. Tek kasnije je promijenio ime u Harun.
– Tu smo živjeli do rata i pitajte bilo koga o mom Harunu, svi će vam reći sve najljepše. Onda smo protjerani na istočnu stranu. Harun je kasnije počeo studirati u Sarajevu, a nakon toga je otišao živjeti u Australiju, ispričala je njegova majka.

Dnevni list

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Vlada Srpske “seli” se iz Banja Luke u Srebrenicu 2. svibnja

SANKT PETERBURG - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da će se Vlada Srpske sastati 2. svibnja u...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -