Petak, 26 travnja, 2024

OBEĆALI IM ROMANSU POD ŠATORIMA: Islamisti namamili učenice iz Njemačke

Must Read

Više od 70 djevojaka iz Njemačke, od kojih je devet učenica, napustile su  zemlju i otputovale su u Siriju i Irak kako bi se pridružile Islamskoj državi.

”Četrdeset posto Njemica koje su otišle pridružiti ISIL-u su mlađe od 25 godina”, kako navodi direktor njemačke obavještajne službe Hans Masen koji upozorava da iako nije rijetkost da Islamska država regrutira žene i djevojke, sve je raširenija pojava da ih sada mame putem društvenih mreža, prenosi RTRS.

Kada stupe u kontakt s djevojkama na internetu, pokušavaju ih navesti da požele udati se za džihadista. U blogovima i porukama opisuju “romantičan” život u kampovima ekstremista, te žene stvaraju pogrešnu sliku i ne znaju što ih točno čeka kada otputuju tamo. Najčešće im oduzmu ptovnicu i telefon i u potpunosti ih izoliraju.

Stručnjaci smatraju da žene koje privlači takav scenarij imaju psihičke probleme ili su na neki način izopćene iz društva. One najčešće potiču iz veoma siromašnih obitelji i nisu mnogo obrazovane. Međutim, postoji i određen broj visokoobrazovanih mladih žena koje se priključuju ekstremistima ISIL-a.

Službe sigurnosti trenutno nemaju informacije o tome koriste li džihadisti europske žene i kao bombaše samoubojice, ali ne isključuju tu mogućnost.

Njemačka obavještajna služba navodi da je ukupan broj njemačkih državljana koji su napustili zemlju i pridružili se ISIL-u oko 650. Neki od njih su se vratili u Njemačku i protiv njih su poduzete određene mjere.

Prije mjesec dana podigla se velika prašina u svjetskim medijima kada su tri britanske tinejdžerice otputovale u Siriju kako bi postale “džihadističke nevjeste”.

Sirijski opservatorij za ljudska prava ranije ovog mjeseca je izvijestila da ISIL intenzivno radi da privlačenju djece i tinejdžera u svoju ekstremističku organizaciju, jer se suočava sa poteškoćama u privlačenju odraslih u svoje trupe.

nezavisne.com

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

MACRON a peur que la Russie conquière l’Europe. Pourquoi a-t-il peur de ça ? Qu’est-ce qui est mal à ce que Paris soit libéré...

Le président français Emmanuel Macron a appelé à une défense européenne plus résolue et intégrée, exposant sa vision d'une...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -