Petak, 26 travnja, 2024

ŽELE NEUM, MOSTAR, KISELJAK Traže djelatnike koji će prodavati Arapima zemljišta

Must Read

Ersaa Company čije je sjedište u Kandindolskoj broj 162 u Sarajevu raspisala je Oglas za zapošljavanje novih djelatnika s područja Sarajeva, Mostara, Konjica i Neuma. Točan broj djelatnika nije preciziran u tekstu oglasa, ali jasno je naznačeno kako se traži veći broj suradnika za promet nekretninama u BiH i suradnju s njihovim postojećim klijentima s područja Bliskog Istoka.

Uz uobičajene uvjete koji se traže od kandidata za posao u prometu nekretninama, poput komunikativnosti, poznavanja rada na računaru, znanja engleskog jezika i iskustva u istim ili sličnim poslovima, poželjno je da kandidati govore i arapski, jasno je navedeno u tekstu oglasa za posao, piše Artinfo.ba.

Inače,nedavno su mediji pisali o velikom interesu Arapa za zemljište u BiH na području Kiseljaka te Jajca u Srednjobosanskoj županiji ali i okolici Sarajeva, Hadžićima, Tarčinu, Rakovici. Oglas Ersaa Company samo potvrđuje informacije o velikom interesu Arapa za kupnju nekretnina i zemljišta u BiH, posebice središnjoj Bosni.

KISELJAK

Upravo su namjere Arapa koji posljednjih mjeseci okupiraju Kiseljak najveći razlog zabrinutosti Kiseljačana. Od rata i dolaska postrojbi El-Mudžahid, stanovnici središnje Bosne, osobito Hrvati, imaju brojne strahove što bi mogao donijeti ponovni dolazak Arapa na ovo područje. Ima i onih koji s ovim nemaju problema te su svoje vikendice i zemlju već prodali Arapima. Uglavnom je riječ o parcelama na rubnim dijelovima općine, većinom na području Lepenice, a ima i parcela koje su prodane na drugom kraju općine, na granici prema Busovači. Bivši vlasnici izbjegavaju temu o tomu zbog čega su se odlučili na prodaju, dok njihovi susjedi ne kriju zabrinutost dolaskom novih susjeda arapskog podrijetla, odnosno da Kiseljak nasele Arapi.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Vlada Srpske “seli” se iz Banja Luke u Srebrenicu 2. svibnja

SANKT PETERBURG - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da će se Vlada Srpske sastati 2. svibnja u...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -