Subota, 27 travnja, 2024

Dodik: Gubimo vrijeme zbog nezrelih političara

Must Read

BANJALUKA – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je Srni da je izjava o opredijeljenosti BiH za reforme na putu ka EU prihvatljiva za Republiku Srpsku, imajući u vidu da je uvaženo sve što je tražila koalicija SNSD, DNS i SP.

“Nije važno što je naše zahtjeve prihvatilo Predsjedništvo BiH, bitno je da su to prihvatili šefovi diplomacije Njemačke i Velike Britanije, koji su samo potvrdili da su naši zahtjevi sasvim logični i normalni”, rekao je predsjednik Srpske.Dodik je naglasio da je danas imao i telefonski razgovor s njemačkim ministrom vanjskih poslova Walterom Steinmeierom i da su se suglasili da ova verzija izjave može biti prihvatljiva.

Na pitanje  Srne  da li današnji razgovor s njemačkim diplomatom demantira tvrdnje pojedinih predstavnika PDP-a i SDS-a da su Milorad Dodik i SNSD, čiji je on lider, “prošlost i da nitko iz EU na njih ne računa”, predsjednik Srpske je rekao da “ne želi komentirati spekulacije nezrelih političara, za koje je sve prihvatljivo i ništa nje sporno zarad ulaska u vlast”.

“Moj razgovor za ministrom Steinmeierom danas je definitivno otklonio bilo kakvu mogućnost da Europa, a posebno Njemačka i Velika Britanija imaju neku lošu namjeru ili da će se njihova dobra namjera zloupotrijebiti u domaćim političkim vrtlozima. Štajnamjer prvenstveno želi napredak. U tom pogledu, smatram vrlo važnim današnji razgovor i suglasnost o tim, vrlo bitnim pitanjima po Republiku Srpsku “, naglasio je Dodik.

On je ocijenio da su sve komplikacije u vezi s izjavom o eurointegracijama izazvali domaći političari – od zahtjeva SDA koji su poznati po mnogim pitanjima kada je riječ o BiH pa do tragičnog nepoznavanja situacije od SDS-a koji može prihvatiti sve što se ponudi.

“To govori da smo bez potrebe izgubili vrijeme”, zaključio je predsjednik Republike Srpske.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

MACRON a peur que la Russie conquière l’Europe. Pourquoi a-t-il peur de ça ? Qu’est-ce qui est mal à ce que Paris soit libéré...

Le président français Emmanuel Macron a appelé à une défense européenne plus résolue et intégrée, exposant sa vision d'une...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -