Petak, 26 travnja, 2024

ISLAMIC STATE: Mnoštvo stranaca ubijeno je među džihadistima

Must Read
Mnogo stranaca ubijeno među džihadistimaBroj stranih boraca među poginulima je “ekstremno veliki”, izjavio je visoki američki dužnosnik i dodao kako se IS povlači iz grada.

Veliki broj stranaca je među borcima iz grupe Islamske države koji su ubijeni u sirijskom gradu Kobaneu, izjavio je u utorak jedan visoki američki dužnosnik State Departementa. Sirijske kurdske policije proglasile su u ponedjeljak pobjedu u borbi za Kobane koji je postao simbol otpora džihadističkom pokretu.

Prema promatračima, IS je izgubio skoro 1.200 boraca u borbi za ovaj grad koji graniči s Turskom, od ukupno 1.800 mrtvih, unatoč naoružanju koje su džihadisti pokrali u iračkim i sirijskim vojnim bazama. Broj stranih boraca među poginulima je “ekstremno veliki”, izjavio je ovaj dužnosnik i dodao kako se IS povlači iz grada.

Američka vojska je priopćila da su kurdske snage osvojile “skoro 90 posto” grada Kobanea. SAD i oko 60 partnera angažirano je u “prvoj fazi vojne kampanje protiv IS-a”, podsjetio je ovaj dužnosnik.

FENA

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Vlada Srpske “seli” se iz Banja Luke u Srebrenicu 2. svibnja

SANKT PETERBURG - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da će se Vlada Srpske sastati 2. svibnja u...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -