Published On: Sub, sij 1st, 2022

ŽZH uplatila 4,3 milijuna KM za sudske presude

Županija Zapadnohercegovačka nastavlja s izmirenjem sudskih izvršenja.

Kako se doznaje iz Ministarstva financija ŽZH, ovih dana je s pozicije sudskih izvršenja isplaćen iznos od 532.203,13 KM.

Riječ je o drugoj isplati ove vrste tijekom posljednjih 12 mjeseci, čime je ukupno u 2021. godini u navedene svrhe iz proračuna ŽZH izdvojeno1.240.562,27 KM.

Oko 95 posto isplaćenih sredstava uplaćeno je na račune prosvjetnih djelatnika, dok se ostatak odnosi na djelatnike MUP-a ŽZH. Plaćanje se vrši temeljem redoslijeda zaprimanja pravomoćnih sudskih ovrha koje su teretile transakcijski račun ŽZH. Ove obveze se odnose na tužbe proračunskih korisnika iz ranijih godina.

Kako su ranije potvrdili iz Ministarstva financija ŽZH, prošle godine iz županijskog proračuna za ove svrhe izdvojeno je 1.464.202,84 KM, a 2019. godine 1.640.408,54 KM. Tako je samo u posljednje tri godine, od čega su dvije obilježene pandemijom koronavirusa, ŽZH uspjela izmiriti 4.345.173,65KM obaveza nastalih sudskim presudama.

Dopredsjednik Vlade i ministar financija Toni Kraljević ističe da je Vlada ŽZH još jednom potvrdila stajalište kako je izmirenje sudskih ovrha visoko među njezinim prioritetima. Kraljević je naglasio i kako je cilj u narednom razdoblju, sukladno proračunskim mogućnostima, ubrzati isplatu po sudskim presudama.

guest
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Krajina
Krajina
1 godina prije

Kad će kladionice krenuti plaćati porez?

Ganga🐉
Ganga🐉
Šta ti kažeš na ovo?  Krajina
1 godina prije

na to pitanje zna odgovor Blanka Vlašić ,,pardon , Komšić.

sim
sim
Šta ti kažeš na ovo?  Krajina
1 godina prije

poslije izbora kda institucije prorade – jedino uporiste Hravta u BiH – Kladionice … i one odose u tri PM … zato HDZ BiH blokira rad institucija …