Published On: Pon, pro 7th, 2020
#3rd | By Desk

ŽZH: Prekršitelji zabrane kretanja dobili visoke novčane kazne. Kako ih policija misli naplatiti?

Za vikend je na području Županije Zapadnohercegovačke zbog kršenja zabrane kretanja u vremenu od 23:00 do 5:00 sati kažnjeno šest osoba.
U noći s petka na subotu evidentirana su četiri prekršitelja od kojih su dva iz Ljubuškog te dva iz Gruda. U noći sa subote na nedjelju evidentirana su dva prekršitelja s područja Ljubuškog, izjavila je za portal Jabuka.tv glasnogovornica Uprave policije MUP-a ŽZH Martina Medić.

Iz policije su nam objasnili da su počinitelji kažnjeni zbog kršenja zapovijedi Stožera civilne zaštite ŽZH od 1. prosinca kojom je ograničeno kretanje građana na području ove županije od 23:00 do 5:00 sati.

Kažnjeni su po članku 12., točki 1 a) Zakona o javnom redu i miru odnosno nepostupanju po zapovijedi policijskog službenika, a kazne za ove prekršaje kreću se od 700 do 1.500 KM, potvrđeno za portal Jabuka.tv iz Uprave policije MUP-a ŽZH.

U noći s nedjelje na ponedjeljak nisu evidentirani prekršitelji.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>