Published On: Sri, lip 1st, 2022

Zvornička ulica u Sarajevu dobit će ime po legendarnom Ivici Osimu

Nakon što je legendarni bh. izbornik i nogometaš Ivica Osim pokopan 14. svibnja na gradskom groblju Bare, FK Željezničar pokrenuo je inicijativu da legendarni Strauss dobije svoju ulicu u Sarajevu.

Općinsko vijeće Novo Sarajevo zaprimilo je tri inicijative za promjenu naziva Zvorničke ulice u Ulicu Ivice Osima, a Povjerenstvo za odnose s mjesnim zajednicama i zaštitu okoliša kao radno tijelo Vijeća konstatovalo je da je inicijativa koju je predložila SDA Novo Sarajevo bila jedini koji je dostavio ovlašteni predlagatelj.

Upravni odbor FK železničar nije ovlašten davati prijedloge i inicijative, kao ni novinar Muhamed Bikić. Nakon rasprave jednoglasno je usvojena inicijativa da se Zvornička ulica preimenuje u Bulevar Ivice Osima.

Sljedeća razina vlasti koja će poštivati ​​ovu odluku je Skupština Kantona Sarajevo.

– Da bi to trebala biti Zvornička ulica govori i činjenica da u njoj nema puno domaćinstava, pa bi u slučaju njenog preimenovanja u Bulevar Ivice Osima kroz proces morao proći tek mali broj ljudi i institucija. promjene dokumenata, većinom sportskih kolektiva koji djeluju pod okriljem brenda Željezničar. Klub je spreman snositi troškove izmjene dokumenata za sve fizičke osobe koje to zatraže, poručili su ranije iz Željezničara, a sada se poštuje inicijativa Plavih.

guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Nisam kriv
Nisam kriv
1 mjesec prije

E nek je šehitio !