Published On: Sri, ožu 13th, 2013

ZVONKUDIN MAĐIONIĆAR: Iz HSP-a isključio ljude koji nisu članovi HSP-a!

Živko Budimir, Željko Asić, Vili Terek, Mile Andrić i Željko Biletić isključeni su iz stranke koja se u šali zove Hrvatska stranke prava (HSP) BiH, budući da toj stranci stav hrvatskog naroda u BIH ne predstavlja nikakav imperativ djelovanja. Štoviše tzv. pravaši pristali su sudjelovati u vlasti koja nema legitimitet naroda kojem se na vjernost zvonkisti , inače , u predizborno vrijeme kunu. Sve dok ne izdaju. Svi osim Živka. Jer on izdat ne zna. Budući da ništa ne zna. Pa onda i kad izda to čini iz neznanja. Ili zbog straha od matematike?
Takvu odluku donio je jednoglasno Glavni dvoetažni stan Zvonka Jurišića,  na današnjem teferiču  u Sarajevu, čime je potvrđeno i mišljenje stranačkog  suda koji se u šali zove “časni” a koji  je zasjedao prethodno i zaključio da su navedeni bivši članovi grubo prekršili Statut HSP-a i istupali u javnosti mimo stavova stranačkih organa.
Iz stranke su također isključeni Tihomir Šarac, te Ivica Skočibušić, koju su i pismeno obavijestili HSP o njihovom istupanju.
Glavni stan razmatrao je na današnjoj sjednici i događanja u vezi sa Vladom Federacije BiH, a predsjednik HSP-a Zvonko Jurišić novinarima je kazao da je istupanje članova ove stranke iz vlade jedna od opcija o kojoj se razgovara u njenim redovima, ali i da to u ovom trenutku nije prioritetno pitanje, te da danas neće biti donesene odluke u vezi tim.
Jurišić je podnio izvještaj u vezi sa stanjem u stranci, između dvije sjednice Glavnog stana. Ustvrdio je da HSP ima prostor za djelovanje na političkoj sceni i da je mandat u institucijama vlasti odradio uspješno.
HSP nije postao sa Živkom Budimirom niti će prestati rad njegovim odlaskom i uvijek će postojati kao stranka“, kazao je Jurišić.
Za stranku čije je novo osnivanje najavio Živko Budimir, kazao je da je to ideološki sasvim različita opcija od pravaške, hrvatske orijentacije kakvu gaji HSP.
Stanko Primorac, potpredsjednik HSP-a ustvrdio je da se njegova stranka ne rasipa nakon istupa iz njenih redova Živka Budimira i njegove najave da će osnovati novu stranku, a kao dokaz za to je naveo da je na današnjoj sjednici nazočilo dvije trećine članova Glavnog stana i kompletno Predsjedništvo HSP-a. Radi se inače o dvadesetak ljudi ukupno. Što i nije neki impresivan broj. A niti neko naročito ljudstvo.
Ni jedan ideološki pravaš neće ni pomisliti da napusti stranku“, rekao je Primorac koji je time i praktički potvrdio kako je stranka pravašima bitnija od naroda, budući da su gaženjem po hrvatskom pravu na predstavničku demokraciju Ćamili Primorci, i “idoeloški pravaši” napustili isti taj narod, odmećući se gazdama u Saraj. Gdje uostalom, po novom i održavaju svoje glavne stanove…
Doduše i nije fora da kamera lovi Pavelića po zidovima, onog istog kojeg ne smiju odnijeti preko Ivan Sedla.
Ili je pravo pitanje do kada pravaši misle po Hercegovini ustašovati a po Saraju antifašizirati?