Published On: Thu, Aug 27th, 2020

Zvizdić žarko zainteresiran za Vučićev napredak? “Dodik svojim izjavama samo čini štetu predsjedniku Srbije”

Dopredsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić izjavio je za FTV da retorika Milorada Dodika u Beogradu predstavlja već viđenu neproduktivnu predizbornu priču s ciljem dizanja međunacionalnih tenzija u BiH.

Iz ovog bi se trebalo zaključiti da SDA ne diže međunacionalne tenzije u BIH. Selmo Cikotić se ne bi složio.

Dodao je da su te izjave bile usmjerene i kao pomoć poziciji Srbije pred predstojeći sastanak u Washingtonu.

“BiH je država koju su priznale i SAD tako da naša zemlja neće biti na dnevnom redu tog sastanka, a problem RS-a izgleda da ostaje samo u glavama rukovodstva tog entiteta”, rekao je Zvizdić.

Naveo je da smatra da Dodik svojim izjavama čini štetu predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, a sve iz želje da održava fikciju da RS ima državotvorne kapacitete.

“RS nije država, ona je samo teritorijalna jedinica u okviru suverene i samostalne Bosne i Hercegovine”, naglasio je Zvizdić.

RS je ustavom definirana kao država. Zvizdić bi morao poznavati Ustav RS-a. Ta bio je premijer BIH. Daleko više bi morao znati taj ustav nego što je “zainteresiran za Vučićev nastavak karijere”.

Dokaz da je tome tako jeste recimo i Ustav FBIH. Koji u sebi predviđa ministra vanjskih poslova. Što će ministarstva vanjskih poslova “nedržavama”?