Published On: Čet, stu 5th, 2015

ZVIZDIĆ I EUROPARLAMENTARCI Picula: Mnogo je razloga za obnovu optimizma u BiH

Picula je istaknuo uvjerenje da se otvaraju nove mogućnosti za napredak koji Bosna i Hercegovina čini zbog sebe a ne zbog drugih.
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić i zamjenik predsjedavajućeg i ministra financija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda razgovarali su danas u Sarajevu s članovima Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje između Parlamentarne skupštine BiH i Europskog parlamenta o euroatlantskom putu Bosne i Hercegovine.
Predsjedavajući Zvizdić informirao je europarlamentarce o trenutnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini. Istaknuo je opredijeljenost svih razina vlasti u BiH europskim integracijama i odlučnost u provođenju akcijskog plana Reformske agende.
 
Predsjedavajući parlamentarne grupe za suradnju s BiH i Kosovom Tonino Picula je rekao da postoji dosta razloga za obnovu optimizma glede Bosne i Hercegovine. Istaknuo je uvjerenje da se otvaraju nove mogućnosti za napredak koji Bosna i Hercegovina čini zbog sebe a ne zbog drugih.
Predsjedavajući Potkomiteta za sigurnost i obranu Michael Gahler pohvalio je napore koje BiH čini na provedbi vladavine prava i svih oblika borbe protiv kriminala i korupcije.

Europarlamentarci su čestitali stupanje na snagu SSP-a koji je otvorio i jednu novu dimenziju suradnje i na parlamentarnoj razini. Zastupnici Picula i Gahler pozdravili su i održavanje prvog sastanka Zajedničkog odbora za stabilizaciju i pridruživanje.
– Predsjedavajući Zvizdić rekao je da reformski potezi već pokazuju rezultate jer su svi socio-ekonomski pokazatelji u blagom porastu. Istaknuo je da BiH veliku pažnju posvećuje sigurnosti i stabilnosti u BiH i regiji, te iskazao spremnost naše zemlje za što skorijim podnošenjem aplikacije za punopravno članstvo u EU, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.
Sastanku je prisustvovala šefica Misije BiH pri EU Lidija Topić te zastupnici u Europskom parlamentu Jozo Radoš, Bogdan Andrzej Zdrojewski i Julie Ward.
guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare