Published On: Wed, Jun 26th, 2013

ZUKAN IZNAD ZAKONA: Ponaša se k’o u Bugojnu 93-e…

Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata i njegovo rukovodstvo će, kao i do sada, ispoštovati i postupati po odlukama Ustavnog suda Federacije BiH, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade Federacije BiH.

Navodi se kako resorno ministarstvo nastavlja provođenje Zakona o provođenju kontrole zakonitosti korištenja prava iz oblasti boračko-invalidske zaštite, jer je to jedan od osnovnih uvjeta aktualnog aranžmana s MMF-om te da bi obustava provođenja Zakona o reviziji značila bi raskidanje tog aranžmana, odnosno ugrožavanje financijske stabilnosti Federacije BiH.

– Odluka Ustavnog suda Federacije BiH U-24/12 od 26.06.2013. godine tretira samo pitanje razrješenja članova revizorskog tima za koordinaciju i ne dovodi u pitanje provođenje revizije. Za provođenje Zakona o reviziji, prema članu 14. tog zakona prvenstveno je odgovorno Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata i resorni ministar kao voditelj organa uprave, navodi se u priopćenju.

Dodaje se kako je ministar Zukan Helez je redovno, svaka tri mjeseca, informirao Vladu Federacije BiH i Ured MMF-a u Sarajevu o tijeku provođenja Zakona o reviziji, kao i o problemima u vezi s imenovanjem i razrješenjem revizorskog tima za koordinaciju.

– Vlada Federacije BiH je nakon svake predočene i razmatrane informacije o reviziji dala punu podršku resornom ministru i ministarstvu u nastavku provođenja Zakona o reviziji. Na prvoj sljedećoj sjednici Vlade Federacije ministar Helez će predložiti prijedlog mjera i aktivnosti na provođenju današnje Odluke Ustavnog suda Federacije BiH, ali revizija se nastavlja, jer je to zakonska obveza koja nema alternative, priopćeno je iz Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata.

bitno.ba