Published On: Čet, stu 13th, 2014

Žučna polemika na RTS-u: Jesu li Livno i Tomislavgrad u “velikoj Srbiji”?

Puštanje iz pritvora haškog optuženika za ratne zločine Vojislava Šešelja na slobodu pretvorilo se sinoć u najgledanijoj emisiji Radio-televizije Srbije „Upitnik“ u raspravu jesu li određena hrvatska područja u BiH i Hrvatskoj dijelovi velike Srbije., piše Hrvatski medijski servis.

Tako je ministar pravde Srbije Nikola Selaković iz Vučićeve Napredne stranke u nekoliko navrata postavljao jedno te isto pitanje potpredsjedniku Šešeljove Srpske radikalne stranke Zoranu Krasiću – jesu li Livno i Tomislavgrad u sastavu velike Srbije?

„Ponovo vas pitam je li Livno i Duvno moguće na miran način svesti u granice velike Srbije?“, s dozom sarkazma je ponavljao Selaković.

Radikal Krasić nije izravno odgovorio, ali je rekao da mu je „draža velika Srbija od beogradskog pašaluka“.

Aktualni ministar pravde je tijekom emisije naglasio i kako je njegov djed poginuo na livanjskoj bojišnici od ustaša.

Selaković je pitao Krasića i jesu li Split, Hvar, Vis, Trogir i drugi gradovi i općine u Hrvatskoj također dio velike Srbije.

Podsjetimo, plan velike Srbije se odnosio na potpunu okupaciju područja Bosne i Hercegovine te Republike Hrvatske na liniji Karlobag, Ogulin, Karlovac, Virovitica. Zbog tog plana Srbija je 1991. godine izvršila agresiju na Hrvatsku, a 1992. godine na Bosnu i Hercegovinu.

/HMS/

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare