Published On: Ned, tra 30th, 2017

Zuckerberg podgrijava špekulacije o kandidaturi za predsjednika SAD-a

Obitelj Moore iz Ohia iznenadila se kada im je na večeru stigao misteriozni gost – Mark Zuckerberg, osnivač i vlasnik Facebooka, najveće globalne društvene mreže, javljaju lokalni mediji.

Oni su pojasnili kao im je samo nekoliko minuta prije nego je stigao rečeno da će ranije najavljeni misteriozni gost biti Zuckerberg, jedan od najbogatijih i najutjecajnijih ljudi na svijetu, prenosi Fena

– Znao sam da će nam netko doći i samo to. Ali, bilo je potpuno nevjerojatno kada smo shvatili o kome je riječ – rekao je Daniel Moore lokalnom listu „Vindicator of Youngstown” opisujući nesvakidašnji događaj.

List piše kako je Zuckerberg večerao s obitelji Moore u gradu Newton Falls, oko 80 kilometara sjeveroistično od Clevelanda. Naveli su kako je Zuckerberg zatražio od svog tima da mu organiziraju večeru s obitelji koja je, inače, demokratski orjentirana, ali je na posljednjim izborima glasala za Donalda Trumpa.

Zuckerbergov put u Ohio je, inače, dio plana u kojem se namjerava susresti s običnim ljudima u svih 50 američkih država što je dodatno podgrijalo raširene špekulacije da li se osnivač Facebooka, možda, namjerava kandidirati za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država.

On i njegova supruga su nedavno obećali uložiti tri milijarde dolara za borbu i iskorijenjivanje svih bolesti do kraja stoljeća. Ranije objavljeni tekstovi u američkim medijima potvrdili su kako je Zuckerberg razgovarao o kandidaturi s nekim od najbližih suradnika.

Krajem prošle godine je objavio kako se više ne smatra ateistom što bi bio veliki problem, ukoliko bi se aktivirao u politici.

Članovi obitelji Moore izjavili su da nisu cijelo vrijeme za večerom razgovarali o politici. Danielova supruga Lisa je govorila o njihovom humanitarnom radu u Ugandi gdje su pomagali siročadima. Zuckerberg je najavio da će im pomoći u tome.

– Baš je cool momak. Sasvim je na zemlji i vrlo je ugodan sugovornik – opisao je Daniel Moore osnivača Facebooka.