Published On: Sun, Apr 1st, 2018

Zrinjski na ruski pogon: Gazprom novi sponzor HMRK Zrinjski

Uoči jučerašnjeg derbi susreta između RK Vogošća PH i HMRK Zrinjski u kojem su domaćini slavili pobjedu 21:19 i tako zadržali vrh poretka s bodom prednosti ispred Izviđača CO, u sarajevskom hotelu Radon Plaza održano je svečano potpisivanje ugovora između glavnog sponzora SEHA lige i HMRK Zrinjski.

Sami pregovori s ovim ruskim gigantom započeli su za vrijeme odigravanja utakmica EHF Challenge Cupa, u ruskom Krasnodaru. Ruski prvoligaš, čiji je glavni sponzor upravo Gazprom, ustupio je kontakt s ruskim predstavnicima ove firme koji se nakon Hrvatske i Srbije u sljedećem kvartalu želi dodatno učvrstiti u BiH.

S obzirom da su već glavni sponzor SEHA lige, ulaganje i promocija kroz rukometčinili su se kao glavni motivi za ulaganje u mostarskog prvoligaša pod imperativom da sljedeće sezone izbore nastup u SEHA Gazprom ligi.

Ugovor je potpisan na dvije godine te će se dodatno produžavati svake sezone u sljedećih 6 godina ako HMRK Zrinjski izbori SEHA ligu:

“Oduševljeni smo ovim ulaganjem u rukometnu obitelj Zrinjski i zaista se zahvaljujem gospodinu Daborovu na strpljenju i ukazanom povjerenju koje sigurno nećemo iznevjeriti”, istaknuo je predsjednik Stojkić koji još nije otkrio o kojem se iznosu radi.

”Ne bih o iznosima, ali sigurno možemo reći da je i više nego odličan za naše podneblje i ligu. Definitivno ćemo zadržati postojeći kadar i pokušati vratiti neke naše igrače koji igraju važne uloge u europskim klubovima, a tko iole prati rukomet, zna o kome govorim”, dodao je on.

(www.jabuka.tv)