Published On: Čet, svi 27th, 2021

ZRINJSKI I ŠIROKI DOBITI ĆE STADION ZA EUROPU Posušje predstavilo master plan stadiona Mokri dolac. Gradio bi se u četiri faze FOTO/VIDEO

HŠK Posušje objavilo je fotografije i video budućeg izgleda stadiona Mokri Dolac.

Postojeći stadion Mokri Dolac ima ogroman potencijal da postane adekvatna sportska građevina. Pozicioniran je unutar gustog urbanog tkiva i oko njega se nalazi javni prostor koji može i treba opsluživati pratećim sadržajima takvu infrastrukturnu građevinu.

Projektno rješenje podijeljeno je u više faza, a kao takvo ima i fleksibilnost za dinamiku izgradnje s obzirom na buduće potrebe i prioritete. Izgradnjom pojedine faze sukcesivno se zadovoljavaju i kategorije stadiona, a u konačnici rezultira 4. kategorijom po UEFA pravilniku s kapacitetom od 8.000 ljudi.

Zbog nadolazećih investicija u nogometni stadion izradili smo dugoročnu idejnu studiju cijele zone Mokri dolac buduće Posušje Arene koja će služiti kao strategija razvoja nogometne infrastrukture u narednim godinama, izjavio je za portal Jabuka.tv predsjednik HŠK Posušje Dario Sesar.

Mokri dolac trenutno ima 3360 sjedećih mjesta, a stadion ne zadovoljava niti jednu kategoriju koju predviđa UEFA.

Radovi bi se trebali izvoditi u četiri faze.

U prvoj fazi stadion bi stekao kategoriju 2 UEFA-e. Radilo bi se na izgradnji rasvjetnih stupova te rekonstrukciji i nadogradnji južne tribine ( izgradnja zatvorene “hospitality” zone, vip zona, press loža, komentatorske pozicije, nove svlačionice, ambulanta, prostor za medije, platforma za kamere,  TV studio, smještajne jedinice) . U prvoj fazi bi stadion tako trebao povećati svoj kapacitet na 4000 mjesta.

U drugoj fazi stadion bi stekao kategoriju 3 po UEFA standardu. Ona predviđa rekonstrukciju i nadogradnju sjeverne tribine , a nakon te etape stadion bi dobio novih 1800 sjedećih mjesta, te bi ukupni kapacitet trebao biti 5800 sjedećih mjesta.

 

Treća faza posvećena je nogometnoj školi HŠK Posušje. Ona podrazumijeva izgradnju pješačke promenade između dva terena, izgradnju prostorija za trening igrača, proširenje postojećeg pomoćnog igrališta, izgradnju novog trga i platoa stadiona te uklanjanje postojećih svlačionica.

 U četvrtoj fazi stadion bi stekao 4. kategoriju po UEFA standardu što znači da bi se na njemu mogle igrati i europske utakmice u grupnoj fazi kao i utakmice reprezentacije. U toj fazi bi se izgradila nova zapadna tribina za puni kapacitet stadiona, dovršetak platoa stadiona, te izgradnja dodatnih parking mjesta. Nakon završetka ove faze, stadion bi imao konačni kapacitet od 8000 sjedećih mjesta.

Što se tiče pak natkrivanja stadiona, u prvoj fazi natkrit će se južna tribina, u drugoj – sjeverna tribina i pješačka promenada, dok će se u četvrtoj fazi natkriti zapadna tribina.

Inače, iza projekta stoji arhitekt Krešimir Petric posušanin sa zagrebačkom adresom.

 

 poskok.info / jabuka.tv / hercegovina.info / HŠK Posušje facebook page

0 0 glasovi
Ocjena članka
guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x