Published On: Sri, sij 27th, 2021

Zovkova očekuje da Schmidt zatvori OHR

Izaslanica u Europskom parlamentu Željana Zovko očekuje da Christian Schmidt, kojeg je Njemačka kandidirala za visokog predstavnika za BiH, bude i posljednji te vrste u BIH i da zatvori Ured visokog predstavnika (OHR).
“Ohrabrena sam činjenicom da Njemačka za tu poziciju kandidira svog člana jer poznavajući njemačku pragmatičnost i osjetljivost prema javnim financijama, očekujem da Schmidt bude posljednji i zatvori Ured visokog predstavnik”, izjavila je EU izaslanica za “Glas Srpske”.
Zovkova, koja je predsjedavala sjednicom Ureda za vanjske poslove na kojoj je u ponedjeljak, 25. siječnja, raspravljano o situaciji u BiH, odnosno nacrtu rezolucije, navela je da je najviše priče bilo je o migrantskoj krizi, kašnjenju u postupku cijepljenja i neophodnosti ustavnih reformi kako bi BiH postala funkcionalna država na stabilnom putu ka EU.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>