P.R. KOJI SE POKAZO LOŠ: “Zlonamjerni bošnjački botovi iz konteksta su izvadili priču o Plenkoviću i McAllisteru”

Tomislav Krasnec napisao je totalno uvlakački  tekst u čast Plenkovića. S naslovom koji se da zloporabiti. Zovko je podijelila naslov i krenuo je linč iz Sarajeva kako “Plenković dijeli Bosnu”. Suluda teza.

Inače Krasnecova supruga Andrijana je savjetnik za financije najposebnijeg kadra Andreja Plenkovića u Brusselsu diplomatkinje AndrassyIrene koja je pod njegovom  direktnom zaštitom, i kojoj sam Radman ne može ništa. Samo Plenkoviću odgovara. Pa Tomislav mora da piše kako mu se kaže da bi očuvao povlašteni status voljene mu supruge.

To je naravno klijentelizam o kojem Večernji list ne piše. Kao što niti jedna novina u dikatorskoj Plenki Pereciji ne postavlja pitanje koliko je deblji novčanik Ace Stankovića i Marije Sever nakon prošlotjedne javne nedjeljne prostitucije s Komšićem.

 

Bošnjačka javnost po tko zna koji put je proključala i pokrenula atmosferu linča nakon što je Željana Zovko, zastupnica HDZ-a u Europskom parlamentu, objavila video na kojem se navodno “crta kartu BiH” Davidu McAllisteru, šefu vanjskopolitičkog odbora EP-a.

Zovko je za N1 pojasnila o čemu je točno bilo riječi.

Naglasila je da su “nedobronamjerne priče bošnjačkih botova koji su iz konteksta izvadili priču kada je predsjednik vanjsko-političkog odbora Europskog parlamenta David McAllister rekao da Plenković nacrta kartu BiH za 15 minuta i uvjeri ljude o podjeli BiH”.

“To je netočno i zlonamjerno. On je to uradio kako bi pokazao gdje se Hrvati nalaze u BiH kao dokaz da je BiH nedjeljiva i nemoguća bez Hrvata u njoj”, kazala je.

Na pitanje ima li šanse da se promjeni Izborni zakon BiH prije listopada, odgovorila je:

“Bila sam svjedokom njegovih napora u pregovorima između lidera Azerbejdžana i Armenije i veliki je diplomat. Svjestan je problema između bošnjačkih i hrvatskih lidera i uz objašnjenje premijera Andreja Plenkovića, zna sve. Na tragu tih sposobnosti će sjesti s Draganom Čovićem i Bakirom Izetbegovićem i naći konsenzus, jer smo u delikatnoj situaciji i da imamo sigurnosni problem zbog rata u Ukrajini. Imamo velika očekivanja”.

Zovko u Europskom parlamentu organizirala konferenciju o Izbornom zakonu BiH

Komentirajući poziv predsjednika Zorana Milanovića koji je uputio predstavnicima Hrvata u BiH (HNS i HDZ) da se deklariraju i izjasne jesu li za njegov pristup rješavanja ovog problema, kazala je da ono što Milanović govori nema nikakav utjecaj u zemlji koja je nadležna za rješavanje problema – SAD.

“Postoji apsolutni konsenzus o potrebi zajedničke linije obrane od agresije Rusije. Bošnjačka propaganda je širila imidž da HNS radi pod ruskim utjecajem i da je Čović njihov igrač. Milanović da želi pomoći Hrvatima u BiH napravio bi kontakt s liderima koji odlučuju u EU, Njemačkom koja osuđuje HDZ zbog toga. Plenković, Radman Grlić i ja radimo napore na međunarodnoj sceni i Plenković koristi svaki minut vremena da diplomatama međunarodnim objasni kompleksnost situacije”, kazala je za N1.

Nitko od Hrvata u BiH nema sklonosti prema Rusiji i njihovoj politici

Na pitanje je li ovdje samo riječ o tome da nema jednakog pristupa ovoj temi između Vlade Hrvatske i predsjednika, budući da su podijeljeni i ne kreiraju zajedničku vanjsku politiku, Zovko je rekla:

“Činjenica da se ovom istom uvjetovanju želi pridružiti predsjedniku Turske Erdoganu i koristiti ucjenu kao polugu za rješavanje problema, i to nije mudar potez. Moramo podržati sve one koji štite svoje granice. Hrvati u BiH ne trebaju biti izloženi takvim podjelama. Erdogan to može tražiti, ali ne mi”.

Govorila je i o “trećem entitetu”

“Jedina ideja da BiH funkcionira je federalizam, kao Belgija. Prava koja su dobivena u drugim federalnim državama u EU su u skladu s politikama EU. Milanović nije upoznat sa svim Hrvatima u BiH. Politika HDZ-a je da i ona manjina mora biti zaštićena gdje god bila. Separatizam ne može proći u EU”, zaključila je Zovko./HMS/