Published On: Uto, kol 6th, 2019

ZOVKO: Za Hrvate u BiH od ključne važnosti što je prioritet budućeg Vijeća ministara izmjena Izbornog zakona

Povodom današnjeg potšisivanja sporazuma o principima formiranja novog  Vijeća ministara BiH između HDZ-a BiH, SNSD-a i SDA na Facebooku se oglasila zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko, javlja Hrvatski Medijski Servis.

-Pozdravljam i podržavam današnji dogovor lidera HDZ BiH, SDA i SNSD-a o formiranju Vijeća Ministara Bosne i Hercegovine i potpisivanje Principa za formiranje vlasti na razini Bosne i Hercegovine, napisala je Zovko.

Zovko smatra da je za Hrvate u BiH od ključne važnosti što je u programu budućeg Vijeća ministara i parlamentarne većine na državnoj razini kao prioritet jasno naznačeno provođenje presuda domaćih i europskih sudova koji se odnose na Izborni zakon Bosne i Hercegovine, u svrhu osiguranja ustavne i institucionalne ravnopravnosti naroda i građana uz legitimno predstavljanje u skladu s izbornom voljom.

-Ova odluka je korak prema boljoj budućnosti i izgradnji BiH kao moderne i europske države koja poštuje jednakopravnost svih konstitutivnih naroda – napisala je na Facebooku Željana Zovko.

Pozdravljam i podržavam današnji dogovor lidera HDZ BiH, SDA i SNSD-a o formiranju Vijeća Ministara Bosne i Hercegovine…

Posted by Željana Zovko on Monday, August 5, 2019

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare