Published On: Sri, pro 13th, 2017

ZOVKO U EUROPSKOM PARLAMENTU: Ni nakon 22 godine namamo riješenje za izlazak BiH iz frankeštajnske ustavne strukture

Zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko sudjelovala je jučer na plenarnoj sjednici u Strasbourgu na zajedničkoj raspravi o europskoj vanjskoj, sigurnosnoj i obrambenoj politici, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Zovko je navela kako događanja i napetosti u europskom susjedstvu, te aktualne sigurnosne ugroze proistekle iz terorističkih prijetnji kao i migracijske krize koje podižu tenzije u državama članicama pozivaju i na učinkovite odgovore za naše građane. Istaknula je da je krajnje vrijeme za poboljšanje zajedničkih i koordiniranih kapaciteta država članica Unije.

Zovko je istaknula da Europska unija mora imati aktivniju ulogu u zaustavljanju potencijalnih otvorenih sukoba na svojim granicama koji bi posljedično mogli izazvati nove valove izbjeglica kao i nestabilnosti u budućnosti.

„Ukoliko želi osnažiti svoju globalnu ulogu diplomacija Europske unije mora pokazati svoju snagu u najbližem susjedstvu poput Bosne i Hercegovine gdje ni nakon dvadeset dvije godine nemamo rješenje za izlazak iz frankeštajnske strukture ustava koji je zamrznuo rat i donio nesavršen mir u kojem tri naroda imaju različita viđenja prošlosti, a budućnost je i dalje na čekanju“, zaključila je zastupnica Zovko./HMS

0 0 glasovi
Ocjena članka
guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare