Published On: Pon, stu 19th, 2018

ZOVKO: Supervizor Jeruzalema dobio je upozorenje na otkaz ako bude  pristran. U BIH je OHR pristran 15 godina

Zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko gostovala je na Jadran TV. U dosta iscrpnom interviewu iznijela je nekoliko zanimljivih paralela.

Jedna od njih je i paralela s naputcima koje je supervizor, iliti neka verzija visokog predstavnika za podijeljeni Jeruzalem dobio od međunarodne zajednice. U tim instrukcijama, tvrdi  Zovko, stoji da niti jedna zajednica ne smije biti oduševljenja potezima Supervizora dok bi se druga stalno bunila. Takvo nešto gledamo u BIH već 15 godina kazala je Zovko. Dvije zajednice konstantno se bune na politiku i izjave visokog predstavnika dok treća konstantno i zadovoljno šuti.

Zovko je govoreći o legitimnosti Željka Komšića kazala kako je sama njegova retorika i poruka Hrvatima kako se ne trebaju plašiti užasavajuća i sramotna. Tko se plaši svog legitimnog predstavnika i tko ako je izabran od naroda upućuje narodu poruku da ga se ne plaši upitala je Zovko te dodala da je slične poruke slao i Slobodan Milošević kao i Mursi koji je na vlast došao također sličnom retorikom i tzv. građanskom revolucijom.

ZOVKO: Komšić neće našem narodu poručivati da se ne plaši. To je Milošević poručivao.

ZOVKO: Nitko pa ni Komšić neće našem narodu poručivati da se ne plaši. To nam je Milošević poručivao.

Objavljuje Poskok Online u Ponedjeljak, 19. studenoga 2018.

Govoreći o Komšićevim prijetnjama Pelješkom mostu, Zovko je kazala da je sva retorika Željka Komšića samo retorika za lokalnu uporabu. Ona je pri tome spomenula slučaj izručenja ratnog zločinca Batka, na čijem je slučaju radila kao veleposlanica BIH u Španjolskoj, kazavši da je i tada kada je Komšić imao nekakve ovlasti on poslao tek priopćenje za javnost dok je najveći dio posla obavio ministar Bariša Čolak. Komšić je tek jednojajčani blizanac bošnjačke politike u Predsjedništvu. Sva uloga mu je da plombira to mjesto i on je već svoju ulogu ispunio. Sve ostalo je obmanjivanje javnosti. Ono međutim što je obećao svojim glasačima vrlo brzo će naići na zid. Situacija je danas potpuno drugačija. Hrvatska je članica EU. EU ne želi nesigurnost na svojim granicama. Komšić je ogroman destabilizirajući faktor za BIH a EU želi sigurnosnu čistu situaciju na svojim granicama.

 

Cijeli interview možete pogledati tu:

 

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare