Published On: Sri, lis 17th, 2018

ZOVKO NA KONFERENCIJI O ZAPADNOM BALKANU: Manji narod po treći je put preglasan od većinskog naroda u FBiH

Zabrinuta sam zbog situacije  u BiH nakon proteklih izbora koja je nastala zbog  nepronalaženja riješena za probleme izbornog zakona te nepronalaženja rješenja za promjenu izbornog zakona i dovela zemlju u situaciju političke krize, kazala je europarlamentarka Zovko na  konferenciji koja je okupila političke lidere tzv. Zapadnog Balkana.

Zastupnica u Europskom parlamentu, Željana Zovko, sudjelovala je danas na konferenciji o zapadnom Balkanu pod nazivom “EU-ZAPADNI BALKAN: KAKO ZAJEDNO GRADITI ZAJEDNIČKU BUDUĆNOST” u organizaciji Kluba zastupnika Europske pučke strane (EPP). Konferencija je okupila je lidere sa zapadnog Balkana, koji su dio europskih pučana, kako bi zajednički razmotrili izazove koji su pred zemljama regije na putu prema EU, priopćeno je iz ureda Željane Zovko.

Na konferenciji su sudjelovali uz organizatora zastupnika Andreya Kovatcheva i Predsjednik EPP-a, Joseph Daul, predsjednik Kluba zastupnika EPP-a u Europskom parlamentu, Manfred Weber, te mnogi drugi  ugledni europski dužnosnci, zastupnici, stručnjaci kao i predstavnici nacionalnih parlamenata.

Zovko je sudjelovala u raspravi na panelu Osnaživanje društvenog i gospodarskog razvoja regionalnim povezivanjem i digitalnom ekonomijom’  zajedno sa Predsjedavajućim Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem, zamjenikom šefa poslaničke skupine Srpske napredne stranke (SNS) Vladimirom Orlićem i Lulzim Bashompredsjednikom Demokratske stranke Albanije.

Zastupnica Zovko je izrazila zabrinutost zbog situacije u BiH nakon proteklih izbora koja je nastala zbog  nepronalaženja riješena za probleme izbornog zakona te nepronalaženja rješenja za promjenu izbornog zakona i dovela zemlju u situaciju političke krize. Manji narod je po treći put preglasan od većinskog naroda u Federaciji  za izbor člana predsjedništva i time izgubio svog legitimnog predstavnika.

Ovakva politika kojom se u zadnjih 20 godina pokušava izgraditi društvo u kojem većinski prevladava manjinski narod polarizira zemlju i razdvaja sve tri zajednice ostavljajući ih izložene stranim nedobronamjernim utjecajima./HMS/

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare