Published On: Sri, kol 28th, 2019

ZOVKO: HR HB je kamen temeljac obrane i očuvanja hrvatskog identiteta u BiH

Vođeni nemjerljivim domoljubljem danas s ponosom obilježavamo 26. godišnjicu osnivanja legitimne Hrvatske Republike Herceg- Bosne, kamena temeljca obrane i očuvanja hrvatskog identiteta u BiH – napisala je Željana Zovko, zastupnica HDZ-a i EPP-a u Europskom parlamentu, povodom 26. obljetnice utemeljenja Hrvatske republike Herceg-Bosne (HR HB), javlja Hrvatski Medijski Servis.

Zovko navodi da je Hrvatska Republika Herceg-Bosna nastala 28. kolovoza 1993. kao nastavak tadašnje Hrvatske Zajednice Herceg-Bosne osnovane 18.studenog 1991. godine.

“Hrvatska Republika Herceg- Bosna dala je veliki doprinos u borbi za jednakost hrvatskog naroda u BiH uz očuvanje identiteta sva tri konstitutivna naroda te je tijekom svog postojanja značajno doprinijela u obrani suvereniteta Republike Hrvatske” , napisala je Zovko te dodala:

-Prisjećamo se svih onih koji su svojom nesebičnom žrtvom pomogli u osnivanju Herceg-Bosne, a posebno onih koji su svoje živote utkali u oltar Domovine. Vječna Vam slava i hvala!, istaknula je Zovko.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare