Published On: Ned, ruj 27th, 2020

Zovem se Dženan. Raja me zove Džonla. Mama mi je uvijek govorila da sam jako važan…

Šef kluba zastupnika Komšićeve fronte u Zastupničkom domu Parlamenta BiH Dženan Đonlagić, reagirao je na “prijetnje potpunom blokadom države koje je izrekao HDZ-ov zastupnik u PS BiH Nikola Lovrinović”, navodeći “da treba blokirati sve institucije države ukoliko se ne usvoji Izborni zakon po želji Dragana Čovića, priopćeno je u nedjelju iz DF-a.

”Neka Lovrinović koji prijeti blokadom institucija države u ime Zagreba, prvo priopći na stotinama funkcionera HDZ-a i njihovim članovima u državnoj službi, da se odreknu plaća, naknada za odvojeni život, putnih dnevnica i drugih privilegija iz državnog proračuna, prije nego što nastave sa karadžićevskom metodom paraliziranja institucija”, naveli su iz Fronte.

Krajnje je vrijeme, navode iz DF-a, da HDZ prestane Bosnu i Hercegovinu držati kao taoca zbog političkih želja Dragana Čovića koje se sastoje u nemogućim zahtjevima za izmjenom Izbornog zakona na principima UZP-a i na produbljivanju diskriminacije građana po etničkom principu koja već postoji, a od strane HDZ-a se nastoji cementirati.

Demokratska fronta je, tvrde u priopćenju, u parlamentarnu proceduru uputila prijedlog Izmjena Izbornog zakona i Ustava ”koji nije baziran na UZP ‘vrijednostima’ nego je u potpunosti usklađen sa presudama Europskog suda za ljudska prava i Mišljenjem Europske komisije”.

Parlament Bosne i Hercegovine kao institucija države, smatraju, jedina je adresa na kojoj se o izmjenama Izbornog zakona i Ustava može raspravljati, ”stoga i ne začuđuju Lovrinovićeve prijetnje blokadom institucija, jer HDZ ne želi institucionalna rješenja na bazi presuda europskih sudova, nego žele vaninstitucionalno nasilje, koje ne smije biti dopušteno, stajao iza tog nasilja službeni Zagreb ili ne”.

Kao što vidimo , DF se , prepadnut sankcijama OHR-a zbog protuustavnih izjava Željka Komšića, počeo pozivati na institucionalno djelovanje. Te kao vrhovnih autoritet za donošenje izbornog zakona spominju Parlament BIH. Koji je dvodoman. Jedan od njegova dva Doma je dom koji predstavlja tri naroda u BIH. I njihovi konstitutivnost.

Džonla je tako, poručio HDZ-ovcima da ne slušaju Komšića, nego da se obrate vrhovnom predstavničkom tijelu ustavne konstitutivnosti u BIH. Parlamentu BIH.

Hoće li ga Komšiću izbaciti  iz partije jer evo  staljinizira? Teško. Jer onda neće imati s kim piti. U Staljinovoj. Pardon, Titovoj.

Napomena: Jeste li znali da Komšićeve frontajlije imaju i jednog Hrvata zastupnika u Domu naroda Parlamenza BIH, koji predstavlja ono što DF negira? Konstitutivnost. Lik se zove Zlatko Miletić. Nitko njegov nikada nije bio Hrvat. U Dom naroda ugurao ga je “Hrvat” Edin iz Goražda. Tako nekako Hrvat Komšić zrcali hrvatstvo i hrvatsku ravnopravnost u institucijama BIH. Pretužno da ne može biti tužnije. Inače Komšići iz Kiseljaka su čestito hrvatsko pleme. Od čeg se ovaj iscijedio, to bi mogao znati samo Semir Osmanagić. Ili neki drugi dobar poznavatelj okultnog.