Published On: Sub, lip 12th, 2021

ZORAN MILANOVIĆ: “To što se dogodilo u Zagrebu ’91. nije se dogodilo u Europi od ’45. Nećemo zaboraviti jer nismo budale”

Predsjednik Zoran Milanović u Sisku je položio cvijeće i zapalio svijeću u spomen na poginule hrvatske branitelje kod Središnjeg križa na Gradskom groblju Viktorovac.

Sudjelovao je i na svečanoj akademiji u povodu obilježavanja 30. obljetnice ustrojavanja 57. samostalnog bataljuna Marijan Celjak u prostoru bivše vojarne Barutana. Tom prigodom obratio se okupljenima.

“Ljudi s kojima smo živjeli u istoj državi bombardirali su Banske dvore 7. listopada 1991. godine, gdje su bila tri hrvatska državnika – Franjo Tuđman, Ante Marković i Stjepan Mesić. To su stvari preko kojih se prelazi ovako… Treba ih ponoviti. To se također nikada nije dogodilo u Europi od 1945. godine do danas. Nikada i nigdje. Samo u Hrvatskoj. Samo u Zagrebu. Pokušaj ubojstva, egzekucije državnog poglavara”, rekao je Milanović javlja Dnevnik.hr.

Dodao je da unatoč tome nastojimo živjeti normalno i ne biti pakosni i osvetoljubivi niti se “nužno držati one ‘oprostit ćemo, pusti to'”.

“Nećemo zaboraviti zato jer nismo budale”, kazao je.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>