Published On: Ned, lip 27th, 2021

ZORAN KREŠIĆ: SDP BiH je bošnjačka stranka. Njihovu priču u Zagrebu promiču samo nevažni penzioneri

Politički sukob zagrebačkog i sarajevskog SDP-a za Bild.ba je komentirao novinar Večernjeg lista Zoran Krešić.

Po njegovim riječima, to je bilo očekivano jer je, naime, SDP BiH bošnjačka stranka.

“SDP BiH uputio je ne baš ‘drugarsku’ kritiku SDP-u Hrvatske nazivajući ih desničarima nakon što su stali u obranu ravnopravnosti bh. Hrvata. Takva reakcija drugova iz BiH bila je posve očekivana iz prostog razloga što je SDP u BiH bošnjačka stranka”, kaže nam on.

Svojom probošnjačkom politikom SDP BiH je pitanje obespravljenosti Hrvata, zapravo, približio Zagrebu, stava je Krešić.

“Svojedobno je bivši američki veleposlanik Charles English uputio jednu od depeša u Washington, čiji je sadržaj objavio Wikileaks. I još uvijek je dostupan na webu. “SDP je bošnjačka stranka koja ima multietničko vodstvo”! To je očito i službeni stav američke administracije. Zanimljivo je da je to English napisao u trenutku kada je na čelu SDP-a BiH bio Zlatko Lagumdžija, a član Predsjedništva BiH, te ujedno vodstva ove stranke i Željko Komšić. Ustvari je SDP BiH trasirao put onome što se danas naziva prikriveni i stvarni bošnjački nacionalizam i pokušaj ovladavanja cijelom Federacijom BiH. SDP je ugurao Željka Komšića, odnosno Sejdu Bajramovića (aluzija na Miloševićeva poslušnika na Kosovu) u Predsjedništvo BiH kako bi zloporabio poziciju Hrvata. Tu je istu igru nastavio SDA prigrlivši Komšića i uz pomoć mašinerije tri i pol puta brojnijih Bošnjaka preglasao Hrvate. Nisu zapravo ni svjesni koliko je ovo treniranje demokracije miloševićevskog tipa pomoglo Hrvatima da se njihovo pitanje konačno internacionalizira i bolje razumije u Zagrebu”, rekao je.

Krešić podsjeća kako je politiku SDP-a BiH prvi shvatio Zoran Milanović.

“Opasnosti ovoga pokušaj stvaranja Bošnjakoslavije s jednim narodom, jednim identitetom među prvima je shvatio Zoran Milanović, hrvatski predsjednik (desničar) kako ga nazivaju iz SDP-a BiH. I to puno prije nego što je došao na Pantovčak. Zanimljivo je kako je Milanović čak bio na predizbornom skupu SDP-a BiH prije drugog izbora Komšića 2010. godine dajući im otvorenu potporu. No, samo nekoliko mjeseci kasnije nakon niza razgovora s Hrvatima iz BiH shvatio je da je potporu dao bošnjačkim nacionalistima, a ne socijaldemokratima. Koji su nažalost dio sastavnog cilja potpune eliminacije Hrvata kao političkog naroda u BiH i njegova pretvaranja u nacionalnu manjinu”, kazao je i dodao: “Hrvatska je potpisnica Daytonskog sporazuma i sigurno će je se pitati oko njihova statusa”.

Bošnjačku priču u Hrvatskoj, kaže Krešić, propagiraju još samo nevažni penzioneri.

“Ako se izuzmu nevažni penzioneri Stjepan Mesić, Jadranka Kosor … ponajprije zahvaljujući Zoranu Milanoviću, Toninu Piculi, ali i Orsatu Miljeniću, Biljani Borzan … i nizu drugih važnih političara … u Hrvatskoj na ljevici, dok se desnica podrazumijeva, se odlično razumije da se Hrvati  u BiH nalaze pod ugrozom bošnjačkog nacionalizma”, ocijenio je.

SDP-u BiH i drugim bošnjačkim strankama, kaže Krešić, nije drago što Zagreb shvaća probleme bh. Hrvata.

“Posve je jasno da to ne godi ušima SDP-u BiH niti drugim probošnjačjkim strankama. Zapravo otvaranjem rata s ‘drugovima’ iz Hrvatske dodatno pojačavaju uvjerenje da su Hrvati u BiH ugroženi!”, zaključio je Večernjakov novinar u izjavi za Bild.ba.

guest
nije obvezno
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x