Published On: Čet, stu 2nd, 2017

Znanstvenici iz Beča savjetuju da ne živite sa svekrvom

Ako vam je dosadio život sa svekrvom,pozovite se na znanstvenike iz Beča koji su otkrili da život u zajedničkom domaćinstvu negativno utiče na prirodni priraštaj.

Na osnovu obimnog istraživanja, austrijski znanstvenici opovrgli su do sada važeću teoriju da će se žene koje žive u zajedničkom domaćinstvu lakše opredijeliti za potomstvo.

Istina je, tvrde Bečlije, potpuno drugačija – žene koje žive samo sa suprugom imaju više djece od dama koje prostor dijele sa svekrvom ili majkom.

Austrijski znanstvenici su do ovih podataka došli analiziranjem 2,5 milijuna žena starosti od 15 do 34 godine. U obzir su uzeti podaci pripadnica ljepšeg pola iz 14 zemalja, od Amerike, preko Iraka, do Argentine. Primjetne su, naravno, kulturološke razlike, pa svaka druga Iračanka živi sa svekrvom i tek 1,5 odsto Amerikanki. Na Tajlandu je prisutan trend da žene kad se udaju žive sa svojom majkom što radi 17 odsto Tajlanđanki, dok je to najrjeđe u afričkoj državi Malavi, gdje samo 0,79 posto muškaraca živi sa taštom.

Znanstvenike je iznenadio ovaj nalaz, ali ga objašnjavaju reproduktivnim natjecanjem. Riječ je o tome da su majke koje žive sa djecom mlađe, pa i same mogu imati potomstvo zbog čega kćer ili snaha nesvjesno odlaže trudnoću jer zna da njeno novorođenče neće dobiti dovoljno pažnje.

 

0 0 glasovi
Ocjena članka
guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x